El Mundo: Barcelonan iskuista epäillyt suunnittelivat iskevänsä Sagrada Familiaan – väittävät imaamin suunnitelleen koko juonen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

El Mundo: Barcelonan iskuista epäillyt suunnittelivat iskevänsä Sagrada Familiaan – väittävät imaamin suunnitelleen koko juonen

Tiistaina oikeudessa kuultiin ensimmäistä kertaa neljää Barcelonan iskuista epäiltyä, jotka ovat elossa 12 hengen terroristisolusta. Epäiltyjen mukaan solu suunnitteli suurta terrori-iskua.

Driss Oukabirin ja muiden Barcelonan iskusta epäiltyjen uskotaan suunnitelleen iskua Sagrada Famíliaan.

22.8.2017 22:06

Yksi Barcelonan terrori-iskujen epäillyistä kertoi oikeudessa tänään, että terroristisolu suunnitteli paljon toteutettua suurempaa iskua. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Espanjalaislehti El Mundo kertoo, että terroristit olivat valmistaneet pommeja iskeäkseen Barcelonan ikoniseen kirkkoon, katalaaniarkkitehti Antoni Gaudín suunnittelemaan Sagrada Famíliaan ja muihin kaupungin monumentteihin.

El País puolestaan kertoo yhden epäillyn kertoneen, että solu valmisteli iskuja ”katalaanipääkaupungin monumentteihin”, mutta ei nimennyt yksittäisiä kohteita.

Kaksi epäiltyä puolestaan kertoi oikeudessa, että Ripollin kaupungin imaami Abdelbaki Es Satty oli terroristisolun juonen takana ja hyllytti miehiä tekoihin. Erään epäillyn mukaan imaami suunnitteli polttoitsemurhaa, kertoo El País. Imaami kuoli pommin räjähdykseen Alcanarissa sijainneessa talossa, jossa terroristien pommitehtaan epäillään toimineen. Räjähdys tapahtui päivää ennen Barcelonan terrori-iskua.

Poliisi epäilee talon räjähdyksen olleen syy, joka sai epäillyt luopumaan pommi-iskusuunnitelmista ja toteuttamaan iskun ajoneuvoilla. Talon sisältä löydettiin 120 butaanikaasukanisteria ja jälkiä kotitekoisista räjähteistä. Imaamin lisäksi toinen henkilö sai surmansa räjähdyksessä.

Espanjan syyttäjäviranomainen on vaatinut neljää miestä vangittaviksi. Tiistain kuuleminen oli pitkän oikeusprosessin ensimmäinen. Voi viedä kuukausia tai jopa vuosia, ennen kuin varsinainen oikeudenkäynti saadaan aluille. Suljetuin ovin pidetyssä oikeuden kuulemisessa nelikolle luettiin syytteet terrorismista, murhista ja aseiden hallussapidosta.

Torstaisen terrori-iskun epäillyistä tekijöistä vain neljä on hengissä, sillä kahdeksan terrorisolun jäsentä on kuollut. Viimeisen etsityistä, marokkolaisen 22-vuotias miehen, poliisi surmasi maanantai-iltana Subiratsin kaupungissa noin 40 kilometriä Barcelonasta länteen.

Espanjan iskuista epäilty Driss Oukabir matkalla oikeuteen.

Espanjan iskuista epäilty Salah El Karib matkalla oikeuteen.

Espanjan iskuista epäilty Mohamed Houli Chemlal matkalla oikeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?