Turun iskusta epäiltyä Mechkahia syytettiin pahoinpitelystä Saksassa – kaksi muuta miestä poliisin kirjoissa ryöstöstä ja varkaudesta

Ainakin osalla Turun epäillystä terrori-iskusta vangittavaksi esitettävistä marokkolaismiehistä on rikoshistoriaa Saksasta.

21.8.2017 23:42 | Päivitetty 22.8.2017 7:04

Puukotuksista epäilty 18-vuotias Abderrahman Mechkah oli uutistoimisto Dpa:n mukaan epäiltynä rikoksista jo oleskellessaan Saksassa. Mechkah on viranomaisten mukaan saapunut Suomeen turvapaikanhakijana 2016.

Sitä ennen hän oli päätynyt viranomaisten kirjaamaksi Saksassa. Dpa:n mukaan nuorukainen käytti Saksassa useita valehenkilöllisyyksiä. Hän oleskeli mm. Ala-Saksissa. Dortmundin ulkomaalaisviranomaiset kirjasivat hänen olinpaikkansa ”tuntemattomaksi” huhtikuussa 2016.

Süddeutsche Zeitung -lehti kertoo, että Mechkahia syytettiin pahoinpitelystä Neussin kaupungissa. Hän ei kuitenkaan ollut terroristiepäiltynä.

Tiistaina poliisi esittää vangittaviksi myös neljää muuta marokkolaista miestä.

Uutistoimisto Dpa:n mukaan kaksi näistä neljästä oli oleskellut Mechakahin lailla Saksassa. Toinen oli ollut Hampurissa ja Göttingenissä. Hän oli joutunut poliisin kirjoihin syytettynä ryöstöstä ja laittomasta oleskelusta. Dpa:n mukaan mies oli käyttänyt ainakin viittä eri valehenkilöllisyyttä.

Toinen marokkolainen oli pidätetty Osnabrückissä. Lisäksi häntä oli epäilty varkaudesta Hampurista.

Puukotusten jäljiltä kahdeksan ihmistä joutui sairaalaan ja kaksi menehtyi. Menehtyneet ovat molemmat naisia. He olivat syntyneet 1951 ja 1986.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?