Barcelonan isku: Poliisi ratsasi imaamin asunnon – epäilee yhteyttä terroritekoihin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Barcelonan isku: Poliisi ratsasi imaamin asunnon – epäilee yhteyttä terroritekoihin

Poliisi epäilee imaamin liittyvän Barcelonan iskuun, uutisoi The Telegraph.

Iskut tapahtuivat Barcelonassa ja Cambrilsissa Barcelonan lähistöllä. Barcelonan isku on vei ainakin 14 ihmisen hengen, Cambrilsin yhden.­

20.8.2017 10:14

Katalonialaistutkijat ovat ratsanneet imaamin asunnon Ripollin kaupungissa lauantain vastaisena yönä, uutisoi The Telegraph. Tutkijat uskovat, että imaami on valvonut ryhmittymää, joka tappoi 14 ihmistä kaksoisterrori-iskussa Barcelonassa ja Cambrilsissa.

Vuokrattu pakettiauto ajettiin väkijoukkoon Barcelonan keskustassa pääkadulla La Ramblalla torstaina. Barcelonan iskua seurasi Cambrilsin isku perjantain vastaisena yönä.­

Poliisi selvittää, miten tekijät suorittivat iskut. Lehden mukaan tekijät suunnittelivat räjäyttävänsä Sagrada Familian.

Ihmiset ovat kirjoittaneet viestejä lapuille, joita on kiinnitetty seinille La Ramblalla.­

Lehden mukaan poliisi etsi ratsiassa yleisesti todistusaineistoa, mutta myös DNA-näytteitä, jotka voisivat yhdistää imaamin Alcanarin kaupungissa sijaitsevaan rakennukseen, jossa hyökkäystä valmisteltiin.

Ainakin 14 ihmistä kuoli ja toista sataa loukkaantui, kun vuokrattu pakettiauto ajettiin väkijoukkoon Barcelonan keskustassa torstaina.

Loukkaantuneista yli 50 on edelleen sairaalassa, ja heistä toistakymmentä kriittisessä tilassa. Perjantain vastaisena yönä Cambrilsin pikkukaupungissa tehtiin toinen isku. Siinä kuoli yksi nainen, minkä lisäksi viisi muuta siviiliä ja yksi poliisi loukkaantui.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?