Euroopan komission puheenjohtaja lähetti suomenkielisen kirjeen Juha Sipilälle – kehuu vuolaasti Suomen poliisia

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ilmaisi osanottonsa suomalaisille suomeksi kirjoitetulla kirjeellä.

Jean-Claude Juncker.

18.8.2017 22:45
  • Turun keskustassa on tapahtunut puukotusten sarja. Tilanne on poliisin mukaan ohi.

  • Kaksi puukotuksen uhreista on kuollut ja kuusi loukkaantunut.

  • Epäilty on poliisin mukaan ulkomaalaistaustainen, nuorehko mies.

  • Poliisi ampui epäiltyä alavartaloon ja otti tämän kiinni. Epäilty on sairaalahoidossa.

  • Poliisi selvittää liittyykö tapaukseen mahdollisia muita epäiltyjä.

  • Poliisi etsi illan suussa Turussa valkoista Fiat Ducatoa, joka löytyi.

  • Poliisi pyytää lisätietoa tapahtumista vihjenumeroihin 0503499187 ja 0503268089.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kertoo Twitterissä suomeksi kirjoitetussa viestissä, että Turun puukotuksen uhrit ja heidän läheisensä ovat hänen ajatuksissaan. Twitter-viestinsä yhteydessä Juncker on julkaissut kuvan pääministeri Juha Sipilälle osoitetusta kirjeestä.

Turun puukotuksen uhrit ja heidän läheisensä ovat ajatuksissani. #Turku #Suomi #Finland pic.twitter.com/aoZPgCIhYa— Jean-Claude Juncker (@JunckerEU) 18. elokuuta 2017

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

– Hyvä pääministeri Juha Sipilä, hyvä Juha, olen erittäin huolissani ja surullinen saatuani kuulla Turun tapahtumista tänään iltapäivällä, Junckerin kirje alkaa.

Juncker kertoo haluavansa ilmaista osanottonsa suomalaisille ja etenkin kaikille hyökkäyksen uhreille. Syvimmän osanottonsa hän haluaa esittää surmansa saaneiden perheille.

– Vaikka kaikki yksityiskohdat selviävät vasta ajan myötä, tuomitsemme kaiken väkivallan viattomia ihmisiä kohtaan, Juncker kirjoittaa.

Kirjeessä Juncker kertoo seuraavansa tilannetta tarkkaan samalla samalla kun poliisi ja turvallisuusviranomaiset jatkavat työtään kansalaisten turvallisuuden varmistamiseksi kaikkialla Suomessa. Juncker kiittää kirjeessään myös Suomen viranomaisia vuolain sanankääntein:

– Heidän toimintansa on jo pelastanut ihmishenkiä, ja heidän rohkeutensa ja ammattitaitonsa ovat kunniaksi Suomelle ja koko Euroopalle.

Turun keskustassa perjantai-iltapäivällä sattuneessa puukotusten sarjassa epäilty puukotti yhteensä kahdeksaa ihmistä. Kaksi uhreista menetti henkensä.

Poliisi taltutti epäillyn ampumalla tätä jalkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?