Hän on Barcelonan terrori-iskun 17-vuotias pääepäilty - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Hän on Barcelonan terrori-iskun 17-vuotias pääepäilty

17-vuotiaan Moussa Oukabirin epäillään ajaneen torstaina pakettiautolla väkijoukkoon La Ramblan kävelykadulla Barcelonassa.

18.8.2017 12:13 | Päivitetty 18.8.2017 13:49

Espanjan median mukaan viranomaiset pitävät Barcelonan iskun pääepäiltynä 17-vuotiasta Moussa Oukabiria. Hänen epäillään ajaneen pakettiautoa, jolla surmattiin torstaina 13 ihmistä. Espanjalaislehdet perustavat väitteensä nimettömiin poliisilähteisiin.

Hän on aiemmin Ripollissa pidätetyn 28-vuotiaan marokkolaistaustaisen Driss Oukabirin nuorempi veli. Iskussa käytetty valkoinen pakettiauto oli vuokrattu Driss Oukabirin henkilöpapereilla. Joidenkin mediassa levinneiden tietojen mukaan pikkuveli olisi varastanut isoveljensä henkilöpaperit. Moussa Oukabir täyttää 18 vuotta lokakuussa.

Auton kuljettajaksi epäilty ja ilmeisesti Barcelonassa asuva Moussa Oukabir on yhä vapaalla jalalla. Häntä etsitään Espanjassa kuumeisesti. Kaikkiaan iskusta epäiltyjä on tähän mennessä pidätetty kolme.

El Comercion mukaan nuorempi Oukabir on kirjoittanut väkivaltaisia viestejä eri sosiaalisen median kanavissa.

Tiedotusvälineet kertoivat torstaina, että pääepäillyn isoveli asui Santa Perpetua de Mogodassa, pienessä kaupungissa noin 25 kilometriä Barcelonasta pohjoiseen.

El Paísin mukaan hän on kotoisin Aghbalan kaupungista Marokosta, mutta hänellä on oleskelulupa Espanjassa. Mies sanoi espanjalaislehden mukaan pidätyksen yhteydessä, että hänen henkilöpaperinsa on varastettu.

Oukabirilla on aiempaa rikostaustaa, ja hän on kärsinyt vankilatuomion. Hän vapautui vankilasta vuonna 2012. Yhdysvaltalaissivusto Heavy.comin mukaan myös isoveljen sosiaalisen median profiileissa on ollut kyseenalaista materiaalia.

Lehden mukaan Oukabir kävi Marokossa aivan hiljattain ja saapui Barcelonaan vain joitain päiviä sitten.

Ilta-Sanomat seuraa Barcelonan tapahtumia hetki hetkeltä. Seurantaan pääset tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?