Kalliimpi jäi kotiin – huomasitko, millainen kello vilahti Putinin ranteessa Savonlinnassa? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kalliimpi jäi kotiin – huomasitko, millainen kello vilahti Putinin ranteessa Savonlinnassa?

Näkyykö kello? Suurvaltajohtajilla usein näkyy. Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin rannekelloilla on huima hintaero.

17.8.2017 15:58

Tällaisia kelloja heidän ranteissaan on viime aikoina nähty. Tosin molemmilla tiedetään olevan laaja ja arvokas rannekellokokoelma, joten vaihtoehtoja riittää. Taannoin uutisoitiin, että Putinin kellokokoelma olisi noin 600­000 euron arvoinen.

  • Yllä oleva video on Putin suomenvierailulta heinäkuulta. Videolla Putinin ranteessa vilahtelee ”vain” noin 5000 euron arvoinen kello.

Mutta tällä hetkellä molemmat presidentit näyttävät luottavan pääosin sveitsiläiseen laatuun – Trumpilla kultaa ja Putinilla terästä.

Viime aikoina miljardööri Trumpin ranteessa on nähty lähinnä erittäin arvokas noin 40 000 euron sveitsiläiskello. Sen sijaan Putin on tyytynyt vain noin 5000 euron sveitsiläiseen.

Tämä kello nähdään usein Trumpin ranteessa:

 

Presidentti Donald Trump antoi mitalin Vietnamin sodan veteraanille James McCloughanille heinäkuussa. Trumpin ranteessa komeili arvokello.

Kyseessä on arvostetun sveitsiläisen Vacheron Constantinin valmistama Historiques Ultra-fine 1968. Kyseinen malli tunnetaan erityisen ohuesta, vain 5,4 millimetrin paksuisesta kultaisesta kuorestaan, joka on neliön muotoinen. Kyseisen kellon arvo liikkuu noin 40 000 eurossa.

Tämä kello vilahteli Trumpin ranteessa jo vaalikampanjan aikana ja vilahtelee yhä.

Vacheron Constantin on vuonna 1755 perustettu luksuskelloja valmistava yritys ja yksi kellomaailman arvostetuista tekijöistä.

Trumpin ja rannekellojen historia on muutenkin monivaiheinen. Hänen tiedetään omistavan useita arvokkaita luksuskelloja, joita hän on hankkinut muun muassa huutokaupoista ja saanut lahjaksi.

Vuonna 2005 hän jopa julkisti oman kvartsikellomallistonsa osana Donald J. Trump Signature Collectionia. Monien keräilijöiden mielestä joidenkin Trump-kellojen muotoilua oli inspiroinut muiden muassa Rolex Daytona ja TAG Heuer Monaco -mallit. Jotkut irvailivat, että inspiraation sijaan kyse oli enemmän kopiosta.

Tuolloin myös Trumpin ranteessa nähtiin hänen oman mallistonsa kello – mutta harvoin. Sen sijaan hän suosi arvostettujen brändien kuten Rolexin ja Patek Philippen kelloja.

Paljon ennen presidenttikampanjaansa Trumpin nähtiin usein käyttävän Rolex Day-Date –kultakelloa. Kiinnostava yksityiskohta on se, että tuon kellon ranneketta kutsutaan nimellä President. President-ranneke suunniteltiin vuonna 1956 erityisesti Rolex Day-Datea varten.

Nykyisin Trump näyttää hylänneen Presidentin, vaikka presidentti onkin.

Tämä kello nähdään usein Putinin ranteessa:

Donald Trump ja Trump-kellot vuonna 2005.

Vladimir Putin saapui Suomeen tapaamaan Sauli Niinistöä noin 5000 euron kello ranteessaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on tyytynyt huomattavasti edullisempiin rannekelloihin kuin amerikkalaiskollegansa. Viime aikoina hän on käyttänyt lähinnä kahta eri kelloa, joista edullisempi vilahteli hänen ranteessaan heinäkuisella Suomen-vierailulla.

Savonlinnaan Putin saapui ranteessaan sveitsiläisen IWC:n valmistama Pilots Mark XVII. Kyseessä on teräskuorinen ja nahkarannekkeinen kello, jonka hinta on ”vain” noin 5000 euroa.

IWC eli International Watch Company on sveitsiläinen arvokellovalmistaja, joka on perustettu 1868.

Toinen Putinin ranteessa usein nähty kello on Blancpainin valmistama Aqua Lung Grande Date. Sen arvo on reilut 10 000 euroa.

Vladimir Putin ja ”Putin-Blancpain”.

Blancpain on ehkä tunnetuin Putinin kelloista – ja se myös usein näkyy. Kello komeilee hänen ranteessaan esimerkiksi useimmissa Kremlin virallisissa valokuvissa. Tietyissä piireissä Venäjällä malli tunnetaan myös nimellä ”Putin-Blancpain”.

Putin on selvästi mieltynyt teräskuorisiin kelloihin, sillä myös hänen käyttämänsä Blancpain on teräskuorinen, vaikka samasta mallista on olemassa myös kultainen versio.

Trumpin kellot ovat sen sijaan useimmiten kultaa.

Onko sinulla kalliimpi kello kuin Putinilla? Tai jopa kalliimpi kuin Trumpilla? Lähetä kuva numeroon 13456.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?