Trump: Charlottesville-lausuntoja vääristelty – syyttää republikaanisenaattoria valehtelusta

Julkaistu:

Yhdysvallat
Presidentin mukaan senaattori Lindsey Graham ja tiedotusvälineet ovat vääristelleet hänen sanomisiaan Charlottesvillen väkivaltaisuuksiin liittyen.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump syyttää Twitterissä oman puolueensa senaattoria valehtelusta. Republikaanisenaattori Lindsey Graham kritisoi aiemmin Trumpin lausuntoja Charlottesvillen väkivaltaisuuksista. Trump sanoi tiistaina lehdistötilaisuudessa muun muassa, että tapahtumat olivat molempien osapuolten syytä.

Trumpin mukaan Graham on hakenut väitteellään julkisuutta ja väittänyt valheellisesti Trumpin sanoneen, että rasistinen ääriliike Ku Klux Klan, uusnatsit ja valkoisten ylivallan kannattajat olisivat moraalisesti samanarvoisia kuin väkivaltaisuuksissa kuollut vastamielenosoittaja.

– Hyvin inhottava valhe, presidentti luonnehti toisessa twiitissään.Jos twiitit eivät näy, voit katsoa ne tästä ja tästä.

Trump syytteli torstaina Twitterissä tuttuun tyyliinsä myös mediaa valehtelusta käyttäen tuttua termiä ”fake news”.

– Yleisö huomaa viimeistään nyt, kuin epärehellisiä valeuutiset ovat. He todellakin vääristelevät kaikkea, mitä olen sanonut vihasta, kiihkoilusta ynnä muusta. Hävetkää!Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Trumpin lausunnoille on satanut kritiikkiä sekä demokraattien että republikaanien leireistä, koska ne on tulkittu äärioikeistoa tukeviksi. Mielenosoituksen järjestäjiin kuuluva Richard Spencer kuvaili Trumpin kommentteja ”maanläheisiksi ja reiluiksi” ja myös Ku Klux Klanin entinen johtaja David Duke kiitti presidenttiä tämän sanoista.

– Tämä mies tekee ehdottomasti kaiken voitavansa tukeakseen meitä, ja meidän on tuettava häntä, myös uusnatsistisen ja antisemitistisen DailyStormer-sivuston perustaja Andrew Anglin sanoi sivustolla.

Puheiden seurauksena yritysjohtajat jättivät joukolla presidentin talousneuvoston. Tämän jälkeen Trump kertoi keskiviikkona lopettavansa kahden neuvoa antavan neuvostonsa toiminnan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt