Ihmiset tunkivat väkisin samaan kuvaan rantaveteen eksyneen delfiininpoikasen kanssa – pienokainen kuoli vartissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ihmiset tunkivat väkisin samaan kuvaan rantaveteen eksyneen delfiininpoikasen kanssa – pienokainen kuoli vartissa

Sydäntäsärkevä tapaus sattui Espanjan etelärannikolla Mojacarissa.

Uteliaat uimarit halusivat väkisin samaan kuvaan delfiininpoikasen kanssa.­

16.8.2017 19:15

Pieni delfiinivauva joutui ihmisten piirittämäksi 11. elokuuta Mojacarin kaupungissa Espanjassa, kun se ajautui jostain syystä matalaan rantaveteen.

Delfiininpoikanen kesti ihmisten ihmettelyä, koskettelua ja kuvaamista vain vartin, jonka jälkeen se menehtyi.

Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Tapaus sai Espanjassa työskentelevät eläinsuojelijat raivon valtaan. Equinac-eläinsuojelujärjestö kertoo tapauksesta Facebook-sivullaan.

– Olimme rannalla 15 minuutissa siitä, kun saimme tiedon tapahtuneesta. Kun pääsimme paikalle, eläin oli jo kuollut, päivityksessä kerrotaan.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen tästä.

Järjestön mukaan uteliaat uimarit halusivat väkisin samaan kuvaan pelokkaan pienokaisen kanssa.

Yhdessä päivitykseen lisätyistä kuvissa ihmisjoukko koskettelee rantaveteen eksynyttä delfiiniä ja lapsen käsi on jopa peittänyt eläimen selässä olevan hengitysaukon, jota delfiini käyttää sukeltaessaan. Samaan aikaan aikuinen pitelee pikkuista pyrstöstä.

Seuraavassa otoksessa eläinsuojelija kantaa jo käsivarsillaan menehtynyttä delfiinivauvaa.

Järjestön mukaan ei voida varmaksi sanoa, aiheuttivatko rannan ihmiset delfiinin kuoleman, mutta ainakin he nopeuttivat sitä. Poikasen ajautuminen rantaan saattaa olla merkki sairaudesta tai siitä, että se on menettänyt emonsa.

Poikanen olisi kuitenkin voitu mahdollisesti pelastaa, mikäli rannalla olleet ihmiset olisivat toimineet tilanteessa toisin.

– Kun rantaan ajautuu heikko ja pelokas delfiinivauva, silloin pitäisi tulla kiire soittaa hätänumeroon, eikä ottamaan kuvia, eläinpelastusjärjestö kirjoittaa.

– Valaat ovat hyvin herkkiä eläimiä ja alttiita stressille. Koskettelevat ja kuvaavat ihmiset aiheuttavat niille shokin, joka nopeuttaa radikaalisti hengitys- ja verenkiertoelinten pettämistä. Juuri niin kävi tässä tapauksessa.

Mojacar sijaitsee Espanjan kaakkoisosassa Murcian ja Malagan puolivälissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?