Ainakin 11 kuollut Madeiralla – 200-vuotias tammi kaatui väkijoukkoon kesken uskonnollisen seremonian

Kuolleiden joukossa on kaksi lasta.

Ainakin 11 ihmistä on kuollut ja 35 loukkaantunut Madeiralla puun kaaduttua keskelle väkijoukkoa, kertovat portugalilaiset tiedotusvälineet.

Reutersin välittämälle, Domingos Perestrelon kuvaamalle Facebook-videolle taltioitui tilanne, kun puu kaatuu väkijoukkoon.

Yleisradioyhtiö RTP:n mukaan puu kaatui vähän puolenpäivän jälkeen paikallista aikaa pääkaupunki Funchalissa. Paikalla oli meneillään uskonnollinen juhla.

Uhrimäärää ei ole vielä vahvistettu. Neljän ihmisen kerrotaan loukkaantuneen vakavasti.

Portugalilaismedia RTP uutisoi, että kaksi kuolleista on lapsia. Loukkaantuneiden joukossa on yksi vauva, uutisoi Madeira Island News.

Paikalla on pelastuslaitoksen yksiköitä ja useita ambulansseja kolmelta eri alueelta, jotka kuljettavat onnettomuuden uhreja sairaalahoitoon.

BBC:n tietojen mukaan Madeiran autonomisen alueen pääkaupungissa Funchalissa sijaitsevalla aukiolla oli meneillään uskonnollinen seremonia, kun puu yllättäen kaatui.

Madeira Island Newsin mukaan kaatunut puu oli arviolta 200 vuoden ikäinen ja suurikokoinen tammi. Viranomaisille on median mukaan tehty jo vuonna 2014 ilmoitus siitä, että puu voi osoittautua vielä vaaralliseksi ihmisille.

Alla olevalla videolla nähdään pelastushenkilöstöä raivaamassa onnettomuuspaikkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?