Guamin kuvernööri puolusti Trumpia: ”Joskus kiusaaja pystytään pysäyttämään vain iskulla nenään” – suora lähetys ydinuhan varjossa elävältä saarelta ISTV:ssä kello 3.50

Julkaistu:

Guam houkuttelee vuosittain 1,5 miljoonaa turistia. Kuvernööri Eddie Calvo ei usko, että Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean kiristyneet välit vaikuttavat matkailijavirtaan.
Tyynellämerellä sijaitseva Guamin saari on ollut koko maailman huomion kohteena siitä lähtien, kun Pohjois-Korea ilmoitti viime viikolla harkitsevansa ohjusiskun tekemistä sen läheisyyteen. Yhdysvaltain erillisalueena tunnetulla saarella sijaitsee kaksi sotilastukikohtaa.

ISTV näyttää tiistain vastaisena yönä Reutersin suoraa lähetystä guamilaiselta rannalta. Tiistaina kello 3.50 alkanutta suoraa lähetystä voi seurata alla olevasta videoikkunasta.

[video]
[/video]

Pohjois-Korean uutistoimiston julkaisema lausunto tuli vain hieman sen jälkeen kun presidentti Donald Trump oli uhannut eristäytynyttä diktatuuria ”tulella ja raivolla”, jos se tekee väärän liikkeen ohjusohjelmassaan. Trump vastasi myös Pohjois-Korean ilmoitukseen kovasanaisesti, ja Guamin kuvernööri Eddie Calvo joutui tyynnyttelemään saaren asukkaita televisiossa pitämässään puheessa.

Maanantaina Calvo puolusti jännitteiden lietsomisesta syytettyä Trumpia toimittajille lehdistötilaisuudessa.

– Joskus kiusaaja pystytään pysäyttämään vain iskulla nenään, Calvo totesi ja kertoi olevansa kiitollinen Trumpille tämän tiukasta suhtautumisesta Pohjois-Koreaa kohtaan.

Guam on suosittu kohde erityisesti japanilaisten ja korealaisten matkailijoiden keskuudessa, ja saarella vierailee vuosittain kaikkiaan 1,5 miljoonaa turistia. Calvo sanoi, ettei hän odota kriisillä olevan merkittävää vaikutusta saaren turismiteollisuudelle.

– Guam on turvallinen kohde. Vaikka kaikenlaista on meneillään, ei uhkataso ole noussut. Toivotan kaikki maailman ihmiset tervetulleeksi vierailulle Guamiin. Tämä on kaunis paikka, kuvernööri mainitsi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt