Charlottesvillessa kaikkiaan kolme kuollutta – auton syöksy väkijoukkoon tallentui videolle

Kuljettajan kerrotaan olevan poliisin hallussa.

13.8.2017 1:49

Kuolonuhrien määrä Charlottesvillessa lauantaina tapahtuneiden väkivaltaisuuksien aikana on noussut kolmeen, kertoi kaupungin edustaja uutistoimisto AFP:n mukaan. Aiemmin yhden ihmisen kerrottiin kuolleen ja 19 loukkaantuneen auton syöksyttyä väkijoukkoon lauantaina järjestetyssä äärioikeiston mielenosoituksessa.

Ylläolevasta ikkunasta voit katsoa videon tilanteesta.

Amerikkalaismedian mukaan menehtynyt on 32-vuotias nainen. Teosta pidätettynä taas on 20-vuotias mies, jota epäillään muun muassa toisen asteen murhasta.

Törmäyksen jälkeen auton nähtiin peruuttavan kovaa vauhtia takaisin tulosuuntaan.

Yhden ihmisen kuolemaan ja parinkymmenen loukkaantumiseen johtanut tilanne sattui iltapäivällä, kun kovaa vauhtia liikkuneen Dodge Challenger -henkilöauton nähtiin kaahaavan kovaa vauhtia kohti väkijoukkoa ja törmäävän päin ihmisiä ja kadulla olleita autoja. Tämän jälkeen kuljettajan nähtiin peruuttavan takaisin päin törmäyspaikalta.

Washington Post -lehden mukaan muutamaa tuntia myöhemmin kaksi poliisia menehtyi poliisihelikopterin pudottua maahan kaupungin liepeillä. Onnettomuuden syystä ei ole tietoa, mutta poliisien kerrotaan olleen avustamassa mielenosoitusten rauhoittamisessa.

Loukkaantuneita hoidettiin kadulla auton törmäyksen jälkeen.

Kaiken kaikkiaan ainakin 34 ihmisen kerrotaan loukkaantuneen lauantain väkivaltaisuuksissa äärioikeiston ja vastamielenosoittajien välillä. Pienessä Charlottesvillessa järjestettyyn äärioikeiston kokoontumiseen osallistui satoja uusnatseja, Ku Klux Klanin jäseniä ja niin sanotun alt-right-liikkeen kannattaja. Vastamielenosoituksiin kerrotaan osallistuneen niin ihmisoikeusjärjestöjä kuin yksittäisiä rasismin vastustajia.

Vastamielenosoittajat hakkasivat äärioikeiston tukijaa Charlottesvillessa puhjenneiden väkivaltaisuuksien aikana lauantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?