Abu Sayyaf -militanttien huomio herpaantui rukouksen ajaksi – panttivangit karkasivat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Abu Sayyaf -militanttien huomio herpaantui rukouksen ajaksi – panttivangit karkasivat

Kolme panttivankia onnistui karkaamaan Filippiineillä ääri-islamilaisen Abu Sayyaf -ryhmän hallusta perjantaina, paikallinen poliisi kertoi.

12.8.2017 10:25

Miehet käyttivät paossa hyväkseen militanttien rukoushetkeä.

Panttivangit olivat paikallisia rakennustyöntekijöitä, jotka Abu Sayyaf sieppasi neljä viikkoa sitten Jolon saarella Filippiinien eteläosassa.

Torstaina militantit olivat saaneet vastineeksi panttivangeista tukun käteistä, mutta kieltäytyivät vapauttamasta heitä havaittuaan rahat väärennetyiksi. Rahojen alkuperästä ei ole tietoa.

Perjantaina panttivangit saivat mahdollisuuden paeta.

– Kun sieppaajat suorittivat iltapäivän rukoustaan, uhrit käyttivät tilaisuutta hyväkseen ja juoksivat pois, mutta heitä jahdattiin ja ammuttiin, paikallinen poliisipäällikkö Reuben Sindac kertoi.

Yksi panttivangeista juoksi eri suuntaan kuin muut eikä hänen kohtalostaan ole tietoa. Kolme miestä onnistui paossaan ja läheisen kylän virkamies löysi heidät ja toimitti poliisille.

Isisin kannattajaksi julistautuneella Abu Sayyafilla on hallussaan toistakymmentä panttivankia, joista osa on ulkomaalaisia. Järjestö on usein surmannut panttivankeja joista se ei ole saanut lunnasrahoja. Filippiinien hallitus ei maksa lunnaita, joten militantit neuvottelevat usein suoraan siepattujen perheenjäsenten tai työnantajien kanssa.

Vuonna 2000 suomalaiset Risto Vahanen ja Seppo Fränti olivat yli neljä kuukautta Abu Sayyafin panttivankeina Jololla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?