Keksijän epäillään tappaneen ruotsalaisen naistoimittajan itserakennetussa sukellusveneessä, joka upposi Juutinraumalla

Ruotsalainen toimittajanainen on ollut kateissa torstai-illasta lähtien.

Peter Madsenia (oik.) epäillään taposta.

11.8.2017 19:13

Juutinraumalla, Kööpenhaminan edustalla uponneen sukellusveneen omistajaa, keksijä Peter ”Raketti” Madsenia epäillään taposta, Kööpenhaminan poliisi tiedottaa. Madsen pelastautui uppoavasta sukellusveneestään viime hetkellä perjantaina puolen päivän aikaan. Hänen mukanaan lähtenyttä kolmekymppistä ruotsalaista toimittajaa ei ole löydetty.

Sukeltajat löysivät seitsemän metrin syvyydessä makaavan sukellusveneen perjantaina iltapäivällä. Heidän ei kuitenkaan ollut mahdollista päästä aluksen sisälle.

Helikopteri osallistui etsintöihin alueella, jossa sukellusvene upposi.

Madsen lähti ruotsalaistoimittajan kanssa Nautilus-aluksellaan torstai-iltana. Toimittaja oli kirjoittamassa artikkelia Madsenista. Kello 2.30 varhain perjantaina sukellusveneen raportoitiin kadonneen, sillä se ei ollut palannut satamaan ennalta sovittuun aikaan.

Madsen kertoi TV2:n haastattelussa, jonka hän antoi päästyään takaisin maihin, että sukellusvene upposi vain 30 sekunnissa. Hän arvelee vian painolastitankissa aiheuttaneen aluksen uppoamisen.

Poliisi pyytää havaintoja kadonneesta toimittajasta

Aftonbladetin mukaan Madsen on sanonut toimittajan nousseen maihin torstai-iltana kello 22.30 aikaan. Kööpenhaminan poliisi pyytää henkilöitä, jotka näkivät sukellusveneen lähtevän satamasta kyydissään Madsen ja naistoimittaja, ottamaan yhteyttä viranomaisiin.

Tanskalainen Ekstrabladet on haastatellut kahta silminnäkijää, jotka kertovat nähneensä myös naisen sukellusveneen kyydissä. Anders Valsted kertoi nähneensä miehen ja naisen sukellusveneessä kello 19.30 maissa torstaina. Valstedin mukaan naisen punainen takki näkyi selvästi. Valsted otti myös kuvan sukellusveneestä. Kuvassa näkyy myös ilmeisesti toimittajanainen.

Poliisi ei toistaiseksi ole kommentoinut Valstedin kertomusta. Aftonbladetille Valsted kertoi, ettei poliisi ollut perjantai-iltana ottanut vielä yhteyttä.

Myös Paul Christiansen sanoi Ekstrabladetille nähneensä ilman epäilystäkään, että sukellusveneessä oli miehen lisäksi nainen.

Drabssigtelse i sag om ubåd https://t.co/vDnLhwxAaF— Københavns Politi (@KobenhavnPoliti) 11. elokuuta 2017

Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?