Kuusi sotilasta loukkaantui yliajossa Pariisissa – poliisi jahtaa tekijää

Poliisi on käynnistänyt suuroperaation epäillyn kuljettajan ja ajoneuvon löytämiseksi Pariisissa.

9.8.2017 10:24 | Päivitetty 9.8.2017 13:18

Ajoneuvo on ajanut ranskalaisten sotilaiden päälle Pariisin Levallois-Perret’n esikaupungissa. Poliisi on käynnistänyt suuroperaation, jossa etsitään kyseistä ajoneuvoa ja yliajajaa.

Ranskan syyttäjänviraston terrorisminvastainen osasto on ottanut tapauksen tutkintaan.

🔴 Incident à Levallois Perret : intervention de #Police en cours. Un véhicule est recherché— Préfecture de police (@prefpolice) August 9, 2017

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

Reuters kertoo, että loukkaantuneita on ainakin kuusi. Viranomaisten mukaan loukkaantuneista kahdella on vakavia vammoja ja neljällä lievempiä. Kenenkään vammat eivät ole alustavien tietojen mukaan hengenvaarallisia.

Alueen pormestari on kertonut kyseessä olleen BMW-merkkinen ajoneuvo. Hänen mukaansa teko vaikuttaa tahalliselta. BFMTV:n mukaan auton kuljettaja oli miespuolinen henkilö ja ajoneuvo väriltään tumma. Auton kerrotaan kiihdyttäneen voimakkaasti ennen osumista sotilaihin.

Emergencias asistiendo a los heridos en Levallois-Perret, #París tras atropello masivo @libe pic.twitter.com/C5vCg458Rr— InfoEmergencias (@InfoEmerg) August 9, 2017

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

Tietojen mukaan BMW-kuljettaja pakeni nopeasti paikalta noin kello 8.15 paikallista aikaa. Silminnäkijöiden mukaan sotilaat olivat juuri astuneet ulos rakennuksesta, kun yliajo tapahtui.

Paikalliskanavalle antamassaan haastattelussa alueen pormestari Patrick Balkany kertoi yliajajan selvästi odottaneen sotilaita, sillä tämä oli parkkeerannut ajoneuvonsa rakennuksen vieressä olevalle kujalle.

Lähistöllä sijaitsee Ranskan terrorisminvastaisten joukkojen tukikohta, joten paikan valinta voi olla tarkoituksellinen.

Motiivista tai tekijästä ei varmuutta

Myös poliisi on kommentoinut tapauksen vaikuttavan tahalliselta. Viranomaisilla ei kuitenkaan ole tällä hetkellä varmuutta teon motiiveista tai tahallisuudesta.

Le Parisien -lehden mukaan yliajon uhrien kuvaukset tapauksesta ovat sekavia ja vähäisiä. Miehillä ei ollut mahdollisuuksia valmistua yllättävään tilanteeseen, eivätkä he osanneet panna merkille mitään tarkempia yksityiskohtia.

Tutkijat toivovat iskun tallentuneen paremmin alueen valvontakameroihin.

Pariisin syyttäjänviraston terrorisminvastainen osasto on avannut tutkinnan yliajoon liittyen.

LIVE: Police operation underway after vehicle attack on French soldiers https://t.co/LFxRtGhwBJ #LevalloisPerret #Levallois pic.twitter.com/BRF8TzW6EO— RT (@RT_com) August 9, 2017

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

Ranskan puolustusministeri on tuominnut yliajon raukkamaisena tekona.

– Tämä ei horjuta millään tavalla sotilaidemme päättäväisyyttä työskennellä Ranskan kansalaisten turvallisuuden hyväksi, puolustusministeri Florence Parly sanoi lausunnossaan.

Ranska on ollut poikkeustilassa vuoden 2015 marraskuusta lähtien ja maassa on tapahtunut useita iskuja, joiden kohteena ovat olleet viranomaiset ja sotilaat.

Nyt loukkaantuneet sotilaat olivat osa Opération Sentinelleen kuuluvaa joukkoa, joka käynnistettiin Charlie Hebdo -iskun jälkeen turvaamaan kaupunkia. Operaatioon kuuluu noin 10 000 sotilasta, joista 3 000 on reservissä.

Puolet operaation sotilaista on keskitetty Pariisin kaduille.

Kyseessä on jo kuudes kerta tämän vuoden aikana, kun Ranskan turvallisuusviranomaiset ovat olleet välikohtauksen tai iskun kohteena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?