Ruotsissa lopetettiin esitutkinta humalassa sukuelintään esitelleestä ex-ministeri Borgista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ruotsissa lopetettiin esitutkinta humalassa sukuelintään esitelleestä ex-ministeri Borgista

Ruotsissa esitutkinta entisestä valtiovarainministeristä Anders Borgista on lopetettu, kertoo poliisi.

8.8.2017 10:42

Esitutkinta aloitettiin lauantaina, koska Borg oli käyttäytynyt sopimattomasti toissa viikonloppuna Tukholman saaristossa pidetyissä juhlissa. Niissä Borg esitteli rajussa humalassa sukupuolielimiään ja käyttäytyi uhkaavasti muita vieraita kohtaan.

Poliisin mukaan tutkinnan jatkolle ei ole edellytyksiä, koska tapaukselle ei ole tunnettuja asianomistajia tai todistajia. Vihjeet tapauksesta poliisi oli saanut anonyymeilta yksityishenkilöiltä. Tukholman poliisin tiedottaja Mats Eriksson kertoo, että tutkinta voidaan aloittaa vielä uudestaan, jos uusia merkittäviä asioita ilmenee.

Anders Borg on pyytänyt tekojaan anteeksi ja selittänyt käyttäytymisen johtuneen kovasta stressistä. Kohun jälkimainingeissa hän joutui jättämään hallituspaikkansa Kinnevikissä ja Bimassa. Lisäksi eilen Borg jätti tehtävänsä suurpankki Citigroupin neuvonantajana.

Borg toimi Ruotsin valtiovarainministerinä vuosina 2006–2014. Hän teki Juhana Vartiaisen kanssa keväällä 2015 raportin, jossa esitettiin keinoja Suomen taloudellisen tilan parantamiseksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?