Suomalaisiakin neuvonut ex-ministeri juhli rajusti Tukholman saaristossa: esitteli sukuelintään ja halusi vertailla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suomalaisiakin neuvonut ex-ministeri juhli rajusti Tukholman saaristossa: esitteli sukuelintään ja halusi vertailla

Ruotsin valtiovarainministerinä 8 vuotta toiminut Anders Borg pyysi jo tekemisiään anteeksi Facebookissa.

4.8.2017 12:14

Ruotsin valtiovarainministerinä kahdeksan vuotta toiminut ja suomalaisiakin talousasioissa neuvonut Anders Borg on joutunut skandaalin keskelle viime viikonlopun tapahtumien vuoksi. Aftonbladetin mukaan Borg esitteli juhlavieraille sukupuolielintään ja halusi vertailla oman elimensä kokoa vieraiden vastaaviin. Lisäksi hänen kerrotaan kourineen miespuolisia juhlavieraita haaroista ja nimitelleen naisvieraita halventavasti. Lehti pohjaa tietonsa useisiin silminnäkijähavaintoihin.

Borgin kerrotaan myös käyttäytyneen uhkaavasti juhlien järjestäjää sekä entistä ministeriä rauhoittaa yrittänyttä naista kohtaan.

Juhlat järjestettiin lehden mukaan Tukholman saaristossa. Juhlissa oli ruotsalaisen julkisen elämän kermaa ja tiettävästi myös lapsiperheitä. Välikohtaus tapahtui kuitenkin iltamyöhällä.

– En tiedä mitä hän joi, mutta sitä oli paljon, nimetön lähde kertoo Aftonbladetille.

Borg ehti jo kommentoida käytöstään Facebookissa.

– Olin juhlissa tänä viikonloppuna ja menetin muistini. En juo tavallista kansalaista runsaammin, mutta olen lähiaikoina ollut kovan paineen alla. Se varmasti vaikutti tapaukseen.

– Haluan pyytää nöyrimmästi anteeksi paikalla olleilta ja niiltä, joita loukkasin. Olen hyvin pettynyt toimintaani ja kadun käytöstäni.

Jos päivitys ei näy oikein, voit katsoa sen tästä.

Paineella Borg saattaa viitata lahjusepäilyiden tuomiin paineisiin.

Borg muistetaan Suomessa myös valtioneuvoston kanslian tilaamasta, Suomen taloutta koskeneesta raportista, jonka Borg laati yhdessä Juhana Vartiaisen kanssa. Vartiainen oli tuolloin Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen johtaja.

Borg ja Juhana Vartiainen esittelivät raporttinsa maaliskuussa 2015.­

Borg erosi vaimostaan Susanna Borgista vuonna 2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?