Valkoisen talon ex-viestintäjohtaja paljasti, kuka oli irtisanoutumisen takana: ”Se oli kohtelias keskustelu” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Valkoisen talon ex-viestintäjohtaja paljasti, kuka oli irtisanoutumisen takana: ”Se oli kohtelias keskustelu”

Julkaistu: 2.8.2017 21:38

Anthony Scaramucci ehti olla Valkoisen talon viestintäjohtajana historiallisen lyhyen aikaa: vain kymmenen päivää.

Valkoisen talon entinen viestintäjohtaja Anthony Scaramucci myöntää Huffington Postille antamassaan haastattelussa, että Valkoisen talon tuore kansliapäällikkö John Kelly pyysi häntä jättämään pestinsä. Viime maanantaina irtisanoutunut Scaramucci ehti olla viestintäjohtajana vain kymmenen päivää.

– Se oli oikein kohtelias keskustelu, Scaramucci kuvailee lehdelle tapaamistaan Kellyn kanssa.

Valkoisen talon tuore kansliapäällikkö John Kelly.

Valkoisen talon tuore kansliapäällikkö John Kelly.

Scaramucci kertoi menneensä tapaamaan presidentti Donald Trumpia, joka ei kuitenkaan ollut tavattavissa. Myöhemmin hän jutteli Trumpin, tämän Ivanka-tyttären sekä presidentin vävyn ja neuvonantajan Jared Kushnerin kanssa puhelimessa.

Scaramucci joutui kohun keskelle viime viikon lopulla, kun New Yorker -lehti julkaisi silloisen viestintäjohtajan värikkäät kommentit muista Valkoisen talon työntekijöistä. Scaramucci oli kutsunut esimerkiksi silloista kansliapäällikköä Reince Priebusia ”v***n paranoidiksi skitsofreenikoksi.

Scaramucci puolusti myöhemmin sanojaan todeten, että käytti värikästä kieltä. Hän myös sanoi tehneensä virheen luottaessaan toimittajaan.

Huffington Postin haastattelussa Scaramucci selitteli vielä sanomisiaan. Hän totesi lausuntojensa olleen toimittajan nauhoitettavissa, mutta niiden sävy antoi ymmärtää, että kommentit oli tarkoitettu kahdenvälisiksi.

– Suurin osa siitä, mitä sanoin, oli humoristista ja vitsailua.

Scaramucci kertoi aikovansa mennä ”pimeyteen”. Sen jälkeen hän aikoo jälleen nousta esiin, omana itsenään.

Tuoreimmat osastosta