Yhdysvaltalaissenaattori: Trump on valmis sotaan Pohjois-Korean kanssa

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on valmis sotaan Pohjois-Korean kanssa, kertoo republikaanisenaattori NBC:lle.
NBC:lle puhuneen senaattorin mukaan Trump on kertonut hänelle, että hän mieluummin tuhoaa Pohjois-Korean kuin antaa sen kehittää pitkänmatkan ohjuksen ydinkärjellä.

Pääkuvan paikalla olevalla videolla Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson kertoo, ettei USA toivo Pohjois-Korean hallinnon hajoavan odottamattomasti.

Senaattori Lindsey Graham sanoo sotatoimien olevan Yhdysvaltojen ainoa vaihtoehto, jos diplomatia ja erityisesti Kiinan painostus eivät saa Pohjois-Koreaa jäädyttämään ohjusohjelmaansa.

– Pohjois-Korean kanssa syttyy sota ohjusohjelman takia, jos he jatkavat yrityksiään osua Yhdysvaltoihin mannertenvälisellä ballistisella ohjuksella. Hän (Trump) sanoi minulle niin, Uskon häntä. Jos olisi Kiina, uskoisin häntä ja yrittäisin tehdä asialle jotain. Pohjois-Korean voi pysäyttää, joko asevoimin tai diplomaattisesti, Graham sanoo NBC:lle.


Pohjois-Korean viimeviikkoisen mannertenvälisen ballistisen ohjuskokeen jälkeen Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un uhosi maansa voivan iskeä mihin tahansa kohteeseen Yhdysvalloissa.

– Jos syttyy sota Kim Jong-unin estämiseksi, sota käydään siellä (Pohjois-Koreassa). Jos tuhansia ihmisiä kuolee, he kuolevat siellä. Ihmisiä ei kuole täällä. Hän (Trump) on sanonut minulle näin kasvotusten, Graham kertaa puheitaan Donald Trumpin kanssa.

Graham lisäsi itse suosivansa diplomaattista ratkaisua.

– Suosin diplomaattista lähestymistapaa, mutta Pohjois-Korean ei sallita pitää hallussaan ohjusta, jossa on ydinkärki, ja jolla he voivat yrittää iskeä Yhdysvaltoihin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt