Putin ilmestyikin paraatiin Pietarin keskustaan – tervehti jokaisen laivan miehistöä valkoiselta alukselta: ”Lapset ja lapsenlapset ovat ylpeitä teistä”

Venäjän presidentti Vladimir Putin ottikin laivastoparaatin vastaan aivan Pietarin keskustassa, vaikka etukäteen hänen väitettiin katsovan paraatia Kronstadtissa.

30.7.2017 14:00

Presidentti Vladimir Putin otti Venäjän merivoimien laivastoparaatin vastaan etukäteishuhuista poiketen aivan Pietarin keskustassa.

Putinia ja puolustusministeri Sergei Shoigua kuljettanut laiva kulki ohi kaikkien Nevalle ryhmittyneiden alusten edustalta. Valkoisiin pukeutuneet merisotilaat olivat ryhmittyneet alusten kannelle osoittamaan kunniaa Putinille, joka puolestaan tervehti jokaisen laivan miehistöä erikseen onnitellen heitä merivoimien päivän kunniaksi.

– Ura, ura, ura, merisotilaat vastasivat Putinille, mikä on venäjänkielinen muoto eläköön-huudosta eli hurraasta.

Putin ja Shoigu tervehtivät sotilasaluksia valkoiselta yhteysalukselta.

Putinin kanssa paraatiin osallistui Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu.

Etukäteen julkisuuteen oli annettu tietoja, joiden mukaan Putin ottaisi paraatin vastaan Kronstadtissa, jossa järjestetään paraatin toinen osuus ja jossa on mukana myös ydinsukellusvene Dmitri Donskoi. Ilmeisesti nämä tiedot olivat kuitenkin tarkoituksella julkisuuteen annettuja vääriä huhuja, mikä kaikki liittyy Putinin ympärillä olevaan salaperäisyyteen ja hänen turvallisuutensa takaamiseen.

Nevalta Putin siirtyi Pietari Suuren Vaskiratsastaja-patsaan edustalle pitämään paraatin avauspuheen.

Putin kiitti puheessaan Venäjän laivastoa, rivisotilaita ja upseeristoa sekä heidän perheitään palveluksesta isänmaan hyväksi.

– Lapset ja lapsenlapset ovat ylpeitä nykyaikaisen laivastomme sotilaista, Putin julisti.

Putin siteerasi myös amiraali Nahimovia, jonka sanojen mukaan ”merimiehellä ei ole vaikeaa tai helppoa matkaa, vaan on vain yksi – kunniallinen”.

– Kiitos kaikille heille, jotka odottavat teitä kotilieden äärellä ja lämmittävät teitä rakkaudellaan. Kiitän teitä valmiudesta ja taidoista ratkaista kaikkein vaikeimpia tehtäviä, kunniallisesta palveluksesta ja rikkomattomasta uskollisuudesta isänmaatamme kohtaan, Putin sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?