Kuvat: Kansa hurrasi hävittäjien ylilennolle Pietarin jättimäisessä laivastoparaatissa: ”Olemme ylpeitä maamme voimasta”

Pietarin rantakaduille kerääntyi satojatuhansia ihmisiä seuraamaan Venäjän laivaston juhlapäivän paraatia.


30.7.2017 13:28

Pietarilaiset Natalia ja Jelena seurasivat haltioituneina Venäjän laivaston päivän sotalaivaparaatia ja sitä seurannutta helikoptereiden ja hävittäjien ylilentoa.

– Olemme ylpeitä maastamme ja sen voimasta. Vielä joitakin vuosia sitten yleinen asenne oli se, ettei meillä Venäjällä ole mitään. Ja nyt me saamme katsoa ylpeinä näitä laivoja ja lentokoneita, naiset selittivät IS:lle.

Molemmat olivat sitä mieltä, että Venäjän merivoimien juhlapäivän paraati on tavalliselle kansalle ennen kaikkea mukava tapa viettää vapaapäivää.

Natalia ja Jelena etualalla.

– Kävelemme kaduilla ja vietämme sunnuntaita hyvässä säässä. Illaksi olemme varanneet vielä näköalaravintolan, että näemme illan ilotulituksen varmasti, naiset kertoivat.

”Onhan muissakin maissa vastaavia paraateja”

Entä mitä sanotte niille, joiden mielestä tämäkin paraati on jälleen yksi huolestuttava merkki Venäjän voimannäytöstä?

– Onhan muissakin maissa vastaavia paraateja, esimerkiksi Ranskassa. Ison maan täytyy näyttää voimaansa ja kasvattaa lapsiaan isänmaallisuuteen, aivan kuten Yhdysvalloissakin tehdään. Mutta ei tämä mitään uhittelua ole, naiset sanoivat.

Nevan rantakaduille oli kerääntynyt niin paljon ihmisiä, etteivät kaikki suinkaan ylettyneet näkemään joella kulkeneita sotalaivoja. Uhkarohkeimmat kiipesivätkin talojen seinustoille saadakseen paremmat näkymät ja myöskin selfiekepit olivat ahkerassa käytössä.

Laivojen paraati päättyi Venäjän ilmavoimien helikoptereiden ja hävittäjien ylilentoon. Lentokoneet lensivät matalalla aivan Nevan yläpuolella ja kaikki huipentui taivaalle suihkutettuun Venäjän lipun trikoloripilveen, joka sai ihmiset hurraamaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?