Nainen irrotti miehensä kajakista tulpan ja jätti tämän hukkumaan – käytös karaokebaarissa herätti poliisin epäilykset - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nainen irrotti miehensä kajakista tulpan ja jätti tämän hukkumaan – käytös karaokebaarissa herätti poliisin epäilykset

Tapauksesta kertoo muun muassa New York Times.

25.7.2017 8:13

Latvialaissyntyinen Angelika Graswald, 37, on tunnustanut irrottaneensa kihlattunsa kajakista tulpan, kun he olivat yhdessä melomassa Hudsonjoella New Yorkin osavaltiossa huhtikuussa 2015.

Veden varaan joutunut yhdysvaltalaismies katosi ja löydettiin kuukautta myöhemmin hukkuneena. Graswald pidätettiin pian tapauksen jälkeen epäiltynä murhasta.

Tapauksesta kertoi muun muassa The New York Times.

Viranomaisten epäilyt heräsivät, kun Graswald löytyi pian tapauksen jälkeen laulamasta karaokea paikallisesta pubista. Surutyön sijaan nainen julkaisi sosiaalisessa mediassa videoita, joissa hän heitti kärrynpyörää.

Syyttäjän mukaan nainen oli varsin tietoinen siitä, että hän oli edunsaajana miehen kahteen henkivakuutukseen. Vakuutusten arvo oli yhteensä yli 200 000 euroa.

Ystävät kuvailivat heitä rakastavaksi pariskunnaksi, jotka suunnittelivat menevänsä naimisiin Itämeren äärellä.

Videoidussa kuulustelussa naisen kerrotaan kuitenkin ilmaisseensa tyytyväisyytensä miehensä menehtymiseen.

– Halusin hänen kuolevan. Nyt hän on poissa ja se sopii minulle, Graswald puhuu videolla.

Tuomio pienenee mitättömiin

Nainen tunnustaa nyt syyllistyneensä kuolemantuottamukseen, mutta ei murhaan, josta häntä aiemmin epäiltiin. Ilman tunnustustaan häntä olisi todennäköisesti odottanut elinkautinen vankeusrangaistus. Tulpan irrottamisen lisäksi Graswald peukaloi miehensä melaa, mikä mahdollisesti myös edesauttoi onnettomuutta.

Graswald saa tuomionsa marraskuun alussa. Tunnustuksen myötä hän lusii enimmillään vain neljä vuotta.

Naisen asianajajan mukaan hän kuitenkin saattaa vapautua jo tämän vuoden loppuun mennessä, sillä onhan hän ollut vangittuna jo 27 kuukautta oikeudenkäyntiä odotellessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?