Uusi johtolanka 26 vuotta sitten kadonneen Ben-pojan tapauksessa – BBC: katoamispaikalta otetuissa esineissä merkkejä verestä

rac

Julkaistu:

Parivuotias Ben Needham katosi Kreikan Kosin lomasaarella vuonna 1991.
Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan 26 vuotta sitten kadonneen Ben Needhamin tapauksen selviämisestä on herännyt uutta toivoa. Poliisi kertoo BBC:lle löytäneensä jälkiä verestä esineistä, joita poliisi on kerännyt katoamispaikalta tutkimuksia varten.

Viime vuoden syyskuussa poliisin kerrottiin tutkineen maastoa katoamispaikan ympäristössä. Etsinnät aloitettiin uudelleen sen jälkeen, kun todistajan kertomuksen perustella alettiin epäillä alueella työskennelleen kaivinkoneen kuljettajan voineen aiheuttaa Benin kuoleman ja katoamisen.


BBC:n haastattelema etsivä sanoo nyt tehtyjen havaintojen ”vahvistavan ja tukevan” teoriaa, jonka mukaan Ben kuoli tapaturmaisesti lähellä katoamispaikkaansa. Poliisin kerrotaan vieneen paikalta noin 60 esinettä, ja yrittävän nyt löytää esineistä DNA-jälkiä.


Näytteitä analysoivaa ryhmää johtava professori Lorna Dawson selittää tutkijoiden havainneen esineissä ”kemiallisen sormenjäljen”, joka viittaa veren hajoamiseen.

– Tämä on tärkeää kun yritetään tunnistaa, onko verta vuotava ihminen ollut kosketuksissa noiden esineiden kanssa, Dawson sanoo BBC:lle.

Ben katosi oltuaan leikkimässä maatilalla, jotka hänen isoisänsä oli remontoimassa. Isovanhempien vahtiman pojan katoaminen huomattiin pian, mutta häntä ei koskaan löydetty.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt