BBC:n lähde: Myös toinen jordanialainen kuollut ampumavälikohtauksessa Israelin Jordanian-lähetystössä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

BBC:n lähde: Myös toinen jordanialainen kuollut ampumavälikohtauksessa Israelin Jordanian-lähetystössä

Israelin Jordanian-suurlähetystössä Ammanissa tapahtuneessa ampumavälikohtauksessa on kuollut myös toinen jordanialainen, kertoo paikallinen turvallisuusviranomainen BBC:lle.

Jordanian erikoisjoukkojen sotilaita Israelin suurlähetystön luona, jossa välikohtaus tapahtui.­

24.7.2017 4:23

Aiemmin poliisi on vahvistanut, että ampumavälikohtauksessa on kuollut yksi jordanialainen ja yksi israelilainen haavoittui vakavasti. Aiemmin poliisi lisäksi kertoi myös haavoittuneesta jordanialaisesta.

Uutistoimisto TT:n mukaan uutissivusto, jolla on yhteyksiä armeijaan, kertoi aiemmin, että välikohtauksessa käytettiin veistä sekä ampuma-asetta. Poliisi ei kuitenkaan ole ainakaan toistaiseksi kertonut veitsen käytöstä.

BBC:n mukaan jordanialaiset työskentelivät huonekaluyritykselle ja he olivat astuneet sisään lähetystöön ennen ampumista. Välikohtauksen kerrotaan tapahtuneen lähetystön sisällä.

Välikohtauksen syy on vielä epäselvä.

Jännitteet lisääntyneet Temppelivuoren uusien turvatoimien takia

Raskaasti vartioitu lähetystö sijaitsee vauraalla asuinalueella Ammanissa.

Israel ja Jordania solmivat rauhansopimuksen vuonna 1994, mutta jännitteet ovat lisääntyneet viime päivinä Israelin Temppelivuorelle asettamien uusien turvatoimien vuoksi. Myös Jordania on ilmaissut suuttumuksensa niiden vuoksi. Tuhannet jordanialaiset osoittivat perjantaina mieltään Israelin toimintaa vastaan.

Vuodesta 1967 lähtien Israel ja Jordania ovat noudattaneet käytäntöä, jonka mukaan Jordanian nimittämä uskonnollinen säätiö huolehtii Temppelivuoren alueen sisäisistä asioista, kun taas Israel huolehtii alueen ulkoisesta turvallisuudesta. Asia vahvistettiin myös maiden solmimassa rauhansopimuksessa, kertoo Washington Post.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?