Matkanjärjestäjä: suomalaisia turisteja vietti yötä ulkosalla Kreikan maanjäristyksen vuoksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Matkanjärjestäjä: suomalaisia turisteja vietti yötä ulkosalla Kreikan maanjäristyksen vuoksi

Suomalaisten hotellit eivät matkajärjestäjien mukaan ole vaurioituneet järistyksissä.

21.7.2017 9:02
  • Egeanmerellä tapahtui torstain ja perjantain välisenä yönä maanjäristys, jonka voimakkuudeksi mitattiin 6,7 magnitudia.

  • Järistys tapahtui lähellä Bodrumin kaupunkia ja Kosin saarta, noin 10 kilometriä merenpohjan alapuolella.

  • Kaksi ihmistä on kuollut järistyksen vuoksi. Heidän kerrotaan kuolleen katon romahdettua heidän päälleen. Kosin pormestarin mukaan he ovat ulkomaan kansalaisia. Noin 200 henkilön kerrotaan loukkaantuneen Turkissa ja Kreikassa.

  • Ulkoministeriön tiedossa ei ole, että suomalaisia olisi loukkaantunut tai kuollut. Kosille on tehnyt matkustusilmoituksen 45 suomalaista, Bodrumiin kahdeksan.

  • Oletko paikalla järistysalueella? Voit ottaa yhteyttä Ilta-Sanomiin sähköpostilla osoitteessa verkkotoimitus@iltasanomat.fi tai puhelimella numeroon +35840 141 6672. Kuvan voit lähettää myös multimediaviestinä numeroon 13456 (0,30 e/viesti) tai tällä lomakkeella.

Suomalaisia matkailijoita on paljon lomailemassa maanjäristyksen vavahduttamissa kohteissa Kreikassa. Turkin Bodrumiin ei ole tänä kesänä järjestetty Suomesta lomamatkoja.

Matkanjärjestäjä TUI:lla on Kosilla 90 ja Rhodoksella 680 suomalaista asiakasta. Tjäreborgilla on Rhodoksella 250 ja Kosilla 100 suomalaista asiakasta.

– Meidän tietoihimme ei ole tullut, että kukaan suomalainen olisi siellä loukkaantunut, pr- ja viestintäpäällikkö Pauliina Pajunen sanoo.

Maanjäristys alkoi keskellä yötä, puoli kahden aikoihin.

Pajunen kertoo, että osa suomalaisista vietti viime yön ulkona. He poistuivat hotellista keskellä yötä, kun järistykset alkoivat.

– Osa joutui yön aikana poistumaan hotelleista, mutta kaikki pääsivät palaamaan takaisin hotelleihin. En tiedä, onko heitä poistettu vai ovatko he itse poistuneet.

Tjäreborgin myyntijohtaja Saana Ruonala kertoo, että osa suomalaisista poistui yöllä huoneista.

– Osa on varmaan vain herännyt ja tuntenut, että jokin liikkuu ja tärisee. Osa on mennyt ulos hotelleista.

Suomalaisten majoituspaikkoja ei matkanjärjestäjien tietojen mukaan ole jouduttu tyhjentämään. Hotellit eivät ole kärsineet järistyksistä ja niissä voi edelleen majoittua.

Kreikan-lomailu jatkuu normaaliin tapaan.

TUI:lta lähtee tänään lento Kosiin. Samoin Tjäreborg aikoo lennättää tänä iltana suomalaisia Kosiin. Maanjäristys ei ole muuttanut aikatauluja eikä muita suunnitelmia.

– Viimeisten tietojen mukaan lomailu on jatkunut siellä normaaliin tapaan, mitään sen suurempia vahinkoja ei ole tapahtunut, Ruonala sanoo.

Turkin Bodrumiin ei ole tänä kesänä järjestetty Suomesta valmismatkoja.

Viime vuonna Bodrumiin tekivät matkoja Detur ja TUI.

Deturin toimitusjohtaja Mehmet Ahishali sanoo, ettei maanjäristys vaikuta sen lomalaisiin.

– Meillä ei ole matkoja Bodrumiin eikä Kosiin. Järjestämme matkoja Antalyaan, se on tosi kaukana järistysalueesta.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?