Trumpin poika, ex-kampanjapäällikkö ja vävy todistavat senaatin komiteoiden edessä ensi viikolla

Kuulemiset liittyvät käynnissä olevaan Venäjä-tutkintaan.

Vasemmalta Donald Trump Jr, Jared Kushner ja Paul Manafort.

20.7.2017 1:52

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vanhin poika Donald Trump Jr sekä Trumpin entinen kampanjapäällikkö Paul Manafort todistavat ensi viikolla senaatin oikeuskomitean edessä, Reuters uutisoi. Kuuleminen liittyy käynnissä olevaan Venäjä-tutkintaan, jossa selvitetään muun muassa Trumpin kampanjaväen kytköksiä Venäjään Yhdysvaltain presidentinvaalien aikana.

Reutersin mukaan komitea on myös pyytänyt tietoja Manafortin ja Trump Jr:n lisäksi Trumpin kampanjalta, Trump Organization -konsernilta.

ABC Newsin mukaan Trumpin vävy, neuvonantajana toimiva Jared Kushner on puolestaan senaatin tiedustelukomitean kuultavana ensi maanantaina. Asian vahvistaa televisiokanavalle Kushnerin asianajaja Abbe Lowell.

– Kuten herra Kushner on sanonut maaliskuusta alkaen, hän on ollut ja on valmis vapaaehtoisesti tekemään yhteistyötä ja tarjoamaan mitä tahansa tietoa hänellä on tarjottavanaan kongressin tutkinnoille, Lowell sanoi.

Sekä edustajainhuoneessa että kongressissa tutkitaan Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Donald Trump Jr joutui viime viikolla kohun keskelle, kun paljastui, että hän oli tavannut viime kesänä venäläisasianajajan. Asianajaja oli tarjonnut Trump Jr:lle vahingoittavia tietoja demokraattien presidenttiehdokkaasta Hillary Clintonista. Tapaamista edeltäneessä sähköpostikirjeenvaihdossa venäläistä oligarkkia edustanut ja tapaamisen järjestänyt Rob Goldstone kertoi, että tiedot olivat osa Venäjän ja sen hallinnon tukea presidenttiehdokkaana olleelle Trumpille.

Myöhemmin kävi ilmi, että myös Manafort ja Kushner olivat osallistuneet tapaamiseen. Kushnerin on jo aiemmin kerrottu olevan yksi FBI:n Venäjä-tutkinnan kohteista. Kushner muun muassa tapasi Venäjän suurlähettilään ja venäläisen pankkiirin kanssa joulukuussa. Tapaamisista ei tuolloin kerrottu julkisuuteen.

Manafort puolestaan joutui eroamaan kampanjapäällikön roolista, kun hänen Venäjä-yhteyksistä uutisoitiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?