CNN: Kahdeksas Trump Jr:n ja venäläisasianajajan tapaamiseen osallistunut paljastui – Venäjää puhuva varapääjohtaja

Ike Kaveladzen sanotaan osallistuneen tapaamiseen siinä ymmärryksessä, että hän olisi venäläisasianajaja Natalia Veselnitskajan tulkki.

Donald Trump Jr:n tapaaminen venäläisasianajajan kanssa on herättänyt paljon kysymyksiä Trumpin perheen ja hallinnon Venäjä-kytköksistä.

19.7.2017 4:49

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vanhimman pojan Donald Trump Jr:n ja venäläisasianajajan väliseen tapaamiseen Trump Towerissa osallistui myös Ike Kaveladze, joka on kiinteistökehitysyhtiö Crocus Groupin vanhempi varapääjohtaja.

Crocus Group on kiinteistökehitysyhtiö, jota johtaa venäläinen oligarkki Aras Agalarov.

Asiasta uutisoivan CNN:n mukaan Kaveladzen asianajaja Scott Balber vahvistaa Kaveladzen osallistuneen tapaamiseen.

Balberin mukaan Kaveladze osallistui tapaamiseen siinä ymmärryksessä, että hän olisi venäläisasianajaja Natalia Veselnitskajan tulkki, sillä Veselnitskaja ei puhu englantia. Balberin mukaan Kaveladze huomasi vasta tapaamisessa, että Veselnitskajalla olikin tulkki mukanaan.

Balberin mukaan Kaveladze on pitkäaikainen Yhdysvaltain kansalainen, joka puhuu sujuvaa venäjää eikä hänellä ole koskaan ollut mitään kytköksiä Venäjän hallitukseen.

Kaveladze muistaa, että tapaamisessa keskusteltiin Yhdysvaltain Venäjälle asettamista pakotteista ja Venäjän vastapakotteista, Balber kertoo.

Trump Jr kertoi ensimmäisten tapaamista koskevien uutisten tullessa julki, että tapaamisessa puhuttiin venäläislasten adoptioasioista.

Trump Jr. on kuvaillut tapaamista turhaksi

Tapaaminen pidettiin viime vuoden kesäkuussa. Trump Jr. suostui tapaamaan Veselnitskajan saatuaan tiedon, että tällä voisi olla demokraattien presidenttiehdokasta Hillary Clintonia vahingoittavaa tietoa ja että Venäjän hallinto halusi auttaa Trumpin kampanjaa. Trump Jr:n mukaan tällaista tietoa ei kuitenkaan saatu ja tapaaminen oli turha.

Moni amerikkalainen oikeusoppinut on katsonut Trump Jr:n rikkoneen lakia jo suostumalla tapaamiseen Venäjän valtion edustajaksi kutsutun henkilön kanssa.

Kohun aiheuttaneeseen tapaamiseen on aiemmin kerrottu osallistuneen Donald Trump Jr:n ja asianajaja Natalia Veselnitskajan lisäksi silloinen Donald Trumpin kampanjapäällikkö Paul Manafort, presidentin vävy ja nykyinen neuvonantaja Jared Kushner, tapaamisen järjestänyt julkaisija Rob Goldstone sekä nykyään lobbarina toimiva venäläis-amerikkalainen Rinat Ahmetshin, jolla epäillään olevan edelleen yhteyksiä Venäjän tiedustelupalveluihin

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?