Uusi väite Isisin johtajan kohtalosta: ”99 prosentin varmuudella elossa”

Äärijärjestö Isisin johtajan Abu Bakr al-Baghdadin kuolemasta on uutisoitu virheellisesti monta kertaa.

17.7.2017 12:21

Äärijärjestö Isisin johtajan Abu Bakr al-Baghdadin kuolemasta on uutisoitu monta kertaa, mutta varmaa tietoa asiasta ei ole.

Syyrian sotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights ilmoitti viime viikolla, että heillä olisi vahvistettu tieto al-Bahdadin kuolemasta.

– Deir Ezzorin provinssissa olevat Isisin ylemmän tason johtajat ovat vahvistaneet Abu Bakr al-Baghdadin, Islamilainen valtio -ryhmittymän emiirin kuoleman, järjestön johtaja Rami Abdel Rahman kertoi AFP:lle.

Nyt kurdien turvallisuusviranomaiset kertovat uutistoimisto Reutersille, että he arvelevat al-Baghdadin olevan sittenkin yhä elossa.

Terrorismin vastaisen osaston korkea-arvoinen viranomainen Lahur Talabany sanoi Reutersille olevansa 99-prosenttisen varma, että al-Baghdadi on hengissä ja Syyriassa Isisin pääkaupungissa Raqqassa.

Talabany myös totesi Reutersille, että tappion jälkeen Isis yrittäisi vielä kapinaa ja muistuttaisi ”al-Qaidaa steroideissa”.

Isisin johtajana al-Baghdadi on yksi maailman etsityimmistä miehistä. Hänen kuolemastaan on liikkunut paljon huhuja ja ne ovat voimistuneet viime aikoina. Venäjä kertoi kesäkuun puolivälissä tutkivansa tietoja, joiden mukaan Isis-johtaja olisi kuollut sen tekemässä ilmaiskussa.

Al-Baghdadi julistautui ”islamilaisen valtion” kalifiksi Irakin Mosulissa kesällä 2014.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?