Nainen kuoli maailmankuululla paratiisirannalla – lentokoneen moottorin ilmavirta paiskasi pää edellä betoniin

Karibialla sijaitseva Sint Maartin tunnetaan paikkana, jossa lentokoneet laskeutuvat ja nousevat lähes hipoen auringonpalvojien päitä.

Lentokoneiden laskeutumiset ja nousut ovat suosittu ohjelmanumero Sint Maartenissa sijaitsevalla Maho Beachilla.

13.7.2017 21:00

Uusiseelantilainen nainen kuoli keskiviikkona Karibialla sijaitsevalla Saint-Martinin saarella, kun lentokoneen moottorin ilmavirta paiskasi hänet maahan. Tapauksesta kertovan BBC:n mukaan nainen oli 57-vuotias.

Saint-Martinin saari jakaantuu Alankomaiden kuningaskuntaan kuuluvaan itsehallintoalueeseen Sint Maarteniin sekä Ranskalle kuuluvaan Saint-Martinin paikallishallintoalueeseen. Onnettomuus tapahtui Sint Maartenin puolella sijaitsevalla Maho Beachilla.

Maho Beach on yksi maailman tunnetuimmista rannoista. Tähän on syynä sen vieressä sijaitseva Prinsessa Julianan lentoasema, jonka kiitotie on erotettu hiekkarannasta vain verkkoaidalla. Kiitotien ja vesirajan välillä on matkaa vain alle 50 metriä.

Kentälle laskeutuessaan ja sieltä noustessaan etenkin suuret lentokoneet kulkevat niin läheltä rantaa, että ne näyttävät lähes hipovan ihmisten päitä yli lentäessään. Rohkeimmat lentokonebongarit roikkuvat koneiden noustessa verkkoaidassa ja yrittävät pysyä kiinni moottoreiden tuottamassa voimakkaassa ilmavirrassa.

Sint Maartenin lentoliikenteestä on julkaistu sosiaalisessa mediassa lukuisia turistien kuvaamia videoita, joista yksi on nähtävissä alla. Jos et näe videoupotusta selaimellasi, voit katsoa videon myös täältä.

Poliisin mukaan uusiseelantilainen nainen oli roikkunut aidassa, jolloin hän oli lentänyt betonilla päällystetylle jalkakäytävälle selälleen saaden vakavia vammoja päähänsä. Nainen vietiin sairaalaan, mutta hän menehtyi siellä myöhemmin.

Rannalla olijoita kielletään roikkumasta aidassa useilla varoituskylteillä. New Zealand Heraldin mukaan verkkoaidassa roikkui useita turisteja onnettomuuden tapahtuessa, ja ainakin osa heistä lensi naisen lailla aidalta ilmavirran seurauksena.

Voimakkaan ilmavirran aiheutti tällä kertaa Trinidadiin lähdössä ollut Boeing 737 -matkustajakone.

New Zealand Herald kertoo naisen olleen lomailemassa saarella perheineen. Lehdelle puhuneen ilmailualan asiantuntijan Peter Clarkin mukaan aidassa roikkumisessa on kyse ”uskomattoman vaarallisesta” huvista.

– Ihmiset tietävät vaaran. Se nostaa sinut ilmaan kuin paperinpalan, Clark toteaa.

Vuonna 2012 samassa paikassa loukkaantui vakavasti nuori nainen, joka lensi ilmavirran vaikutuksesta pää edellä rannan kivetykseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?