Trumpin poika kohutapaamisesta venäläisen asianajajan kanssa: ”Minulle se oli kilpailijan tutkimista”

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vanhin poika Donald Trump Jr sanoo, että jälkikäteen ajateltuna hän tekisi asiat mahdollisesti hieman toisin.

12.7.2017 5:16 | Päivitetty 12.7.2017 8:13

Kommentillaan Trump Jr viittaa kohuun, joka nousi hänen ja venäläisasianajajan tapaamisesta, joka tapahtui viime vuonna Trumpin vaalikampanjan aikana.

Kommenttinsa Fox-kanavan Hannity-ohjelmassa antanut Trump Jr ei kuitenkaan sanonut tarkemmin, mitä hän tekisi toisin.

– Minulle se (tapaaminen) oli kilpailijan tutkimista. Heillä oli mahdollisesti konkreettisia todisteita kaikista tarinoista, joita olin kuullut, joten ajattelin, että haluaisin kuulla ne, Trump Jr sanoo ohjelmassa.

– Mutta se ei johtanut mihinkään ja oli ilmeistä, ettei niistä (tiedoista) ollut oikeasti kyse tapaamisessa.

Trump Jr tapasi viime vuonna isänsä vaalikampanjan aikana venäläisasianajaja Natalia Veselnitskajan, jolla oli kerrottu olevan demokraattien presidenttiehdokkaana ollutta Hillary Clintonia koskevia tietoja. Eilen Suomen aikaa Trump Jr julkaisi itse sähköpostikeskustelun, jossa sovittiin Veselnitskajan kanssa tapaamisesta ja jossa kerrottiin tietojen tarjoamisen olevan osa Venäjän ja sen hallinnon tukea Donald Trumpin vaalikampanjalle.

Ohjelmassa Trump Jr myös toisti, ettei hänen isänsä tiennyt tapaamisesta sitä ennen tai sen jälkeen.

– Se ei ollut mitään. Ei ollut mitään kerrottavaa, Trump Jr sanoi.

– Se oli kirjaimellisesti 20 minuutin hukkaan heittämistä, mikä oli harmi, hän lisäsi.

Trump Jr kertoi viikon alussa Suomen aikaa julkaisemassaan tiedotteessa, että Veselnitskaja oli tapaamisessa kääntänyt keskustelun nopeasti jäissä olevaan ohjelmaan, joka koski venäläislasten adoptoimista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?