Trumpin pojalle luvattiin Hillary Clintonia vahingoittavia tietoja Venäjältä – julkaisi nyt kohutut sähköpostit

Sekä New York Times että Donald Trump Jr ovat julkaisseet tiistaina sähköposteja, joissa suunniteltiin presidentin pojan tapaamista venäläisen asianajajan kanssa.

11.7.2017 19:14

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin vanhin poika Donald Trump Jr sai kesällä sähköpostitse tiedon siitä, että Venäjä tukee Trumpia Yhdysvaltain presidentiksi. Asiasta uutisoinut New York Times kertoo nyt saaneensa haltuunsa tapaukseen liittyviä sähköposteja.

Lehden mukaan Trumpin liiketuttava Rob Goldstone kertoi 3. kesäkuuta 2016 Trump Jr:lle lähettämässään sähköpostissa, että demokraattien ehdokkaana olleen Hillary Clintonin kampanjaa vahingoittavat tiedot ovat peräisin Venäjän hallinnolta. Hän kirjoitti, että Trumpin kampanjaa halutaan auttaa. Viestissä luvattiin, että tiedot ”haittaisivat Hillarya ja tämän toimia Venäjän kanssa sekä olisivat erittäin hyödyllisiä isällesi”.

Trump Jr vastasi viestiin NYT:n mukaan vain muutamissa minuuteissa. Viestistä ei käy ilmi, että hän olisi ollut yllättynyt tai kauhistunut siitä, että Venäjän hallitus pyrki auttamaan hänen isänsä kampanjaa.

– Jos sanot noin, rakastan tätä, etenkin myöhemmin kesällä, hän kirjoitti lehden mukaan.

Aiemmin tällä viikolla kävi ilmi, että Donald Trump Jr oli tavannut 9. kesäkuuta 2016 venäläisen asianajajan, jolta toivottiin demokraattien Clintonin kampanjaa vahingoittavia tietoja. Trump Jr myönsi tavanneensa asianajajan kaksi viikkoa sen jälkeen, kun hänen isänsä presidenttiehdokkuus oli varmistunut. He tapasivat Trump Towerissa New Yorkissa.

Kun tapaamisesta sovittiin, ilmoitti Trump sähköpostitse tuovansa todennäköisesti mukanaan kampanjapäällikkö Paul Manafortin ja lankonsa Jared Kushnerin, joiden on kerrottu osallistuneen tapaamiseen.

Trump Jr julkaisi sähköpostinsa Twitterissä

Donald Trump Jr on itse julkaissut tiistaina omien sanojensa mukaan kaikki tapaukseen liittyvät ja Goldstonen kanssa vaihtamansa sähköpostit Twitterissä. Niistä käyvät ilmi täsmälleen samat asiat, joista New York Times kirjoittaa.

Here is page 4 (which did not post due to space constraints). pic.twitter.com/z1Xi4nr2gq— Donald Trump Jr. (@DonaldJTrumpJr) 11. heinäkuuta 2017

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Trump Jr vahvistaa niin ikään Twitterissä julkaisemassaan lausunnossa, että ensimmäiset sähköpostit tapaukseen liittyen vaihdettiin 3. kesäkuuta 2016.

Hän kertoo myös lähentyneensä tapaukseen liittyvän venäläisen Agalarovin perheen kanssa Miss Universum -kiertueella vuonna 2013. Perhe lukeutuu isä-Trumpin liikekumppaneihin. Hän korostaa myös lausunnossaan, ettei hänen tapaamansa venäläinen asianajaja Natialia Veselnitskaja ole Venäjän hallituksen asianajaja, eikä hän saanut naiselta mitään tietoja.

Alla olevalla videolla Natalia Veselnitskaja kiistää, että tapaamisessa oli ainakaan hänen puolestaan kyse Hillary Clintonin vastaisesta tiedosta.

USA Todayn mukaan myös tapaamisen junaillut brittikustantaja Rob Goldstone on julkaissut sosiaalisessa mediassa kyseiseen tapaamiseen liittyviä tietoja, joista käy muun muassa ilmi, että mies on ollut Trump Towerissa viime kesänä. Hän on lisäksi julkaissut päivityksiä, joissa hän muun muassa esiintyy Venäjä-tekstillä varustettua t-paita yllään ja ilmaisee varsin selvästi, että hän tukee Trumpia presidentiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?