Melania Trump yritti keskeyttää venyneen huipputapaamisen – Tillerson: Trump nosti heti esiin vaaleihin sekaantumisen

rac

Julkaistu:

Yhdysvaltain ulkoministerin mukaan Trump otti heti aluksi esille Venäjän sekaantumisen vuoden 2016 vaaleihin.
Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit ovat kommentoineet presidentti Donald Trumpin ja presidentti Vladimir Putinin kahdenkeskistä tapaamista. Tapaaminen venyi yli kahteen tuntiin aiemmin ennakoidusta puolesta tunnista.

Tillersonin mukaan kumpikaan miehistä ei ollut halukas keskeyttämään tapaamista, vaikka Trumpin puoliso Melania Trump oli yhdessä kohtaa yrittänyt saada heitä päättämään keskustelun.

Reutersin mukaan Tillerson kertoi, että Trump aloitti tapaamisen nostamalla esiin Yhdysvaltain kansan huolen Venäjän sekaantumisesta vuoden 2016 presidentinvaaleihin.

– He kävivät painokkaan ja pitkän keskustelun aiheesta. Presidentti painosti presidentti Putinia enemmän kuin yhden kerran koskien Venäjän sekaantumista vaaleihin. Presidentti Putin kiisti tuollaisen sekaantumisen, kuten hän uskoakseni on tehnyt aiemminkin, Tillerson totesi toimittajille.

Tillerson kuvaili tapaamista ”erittäin rakentavaksi”. Ulkoministerin mukaan presidentit löysivät keskinäisen yhteyden hyvin nopeasti, ja heidän välillään oli ”positiivista kemiaa”.

Tillersonin mukaan myös Syyrian tilanteesta keskusteltiin pitkään. Jo aiemmin tuli julki tieto siitä, että maat ovat solmineet sopimuksen Syyrian lounaisosaa koskevasta tulitauosta.

Myös Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kuvaili tapaamisen sujuneen ”rakentavassa ilmapiirissä”. Lavrovin mukaan maiden edustajat tulevat työskentelemään yhdessä Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi.

Lavrov sanoi, että Moskova odottaa Yhdysvaltain edustajan vierailevan Venäjällä Ukrainan kriisiin liittyen.

Tapaamisessaan presidentit keskustelivat myös muun muassa Pohjois-Korean tilanteesta ja kyberturvallisuudesta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt