Putin Trumpille: ”On ilo saada tavata teidät henkilökohtaisesti”

rac

Julkaistu:

Venäläismedian mukaan presidenttien keskustelu kestää noin tunnin ajan.
Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit ovat aloittaneet kahdenkeskisen tapaamisensa Hampurissa. Ennen suljettujen ovien taakse vetäytymistään Donald Trump ja Vladimir Putin asettuivat tiedotusvälineiden kuvattavaksi.

– Putin ja minä olemme keskustelleet useista asioista, ja uskon tämän sujuvan erittäin hyvin, Trump totesi Reutersin mukaan toimittajille istuessaan Putinin vierellä.

– Meillä on ollut joitakin erittäin, erittäin hyviä keskusteluja. Aiomme nyt keskustella, ja mitä ilmeisemmin tämä tulee jatkumaan. Odotamme, että Venäjälle tapahtuu paljon erittäin positiivisia asioita, kuten myös Yhdysvalloille ja kaikille muille, joita asiat koskevat. Ja on kunnia olla täällä kanssanne, Trump jatkoi.


Tulkin välityksellä puhunut Putin totesi, että vaikka kaksikko on keskustellut aiemmin puhelimessa, se ei riitä. Putin kutsui kasvokkain tapahtuvaa tapaamista ”tärkeäksi kahdenväliseksi”.

– On ilo saada tavata teidät henkilökohtaisesti, Putin sanoi.

Venäläismedian mukaan kaksikon ensimmäinen tapaaminen kestäisi tunnin, mutta myöhempien arvioiden mukaan presidentit keskustelisivat puoli tuntia. Keskustelujen odotetaan keskittyvän Syyrian ja Ukrainan tilanteisiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt