Trump ja Putin tapaavat kahden kesken – suora lähetys ISTV:ssä juuri nyt

rac

Julkaistu:

Presidentit tapasivat perjantaina ensimmäistä kertaa kasvotusten ja Kremlin mukaan myös kättelivät.
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat kätelleet ensimmäistä kertaa. Presidentit käyvät kahdenväliset keskustelut tänään iltapäivällä G20-maiden huippukokouksen yhteydessä Hampurissa. Presidenttien tapaaminen on kenties kaksipäiväisen kokouksen odotetuin tapahtuma.

Voit seurata suoraa lähetystä yllä olevalta videolta.

Presidentti Trump twiittasi jo aamulla odottavansa tapaamisia maailman johtajien kanssa, mukaan lukien Putinin. Trumpin mukaan keskusteltavaa on paljon.Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

Myös Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov vastasi uutistoimistojen mukaan kysyttäessä, että Putinin odotukset ovat samansuuntaisia.

Putin tietoinen Trumpin eilisistä Venäjä-puheista

Peskovin mukaan Putinille on myös kerrottu tarkasti Trumpin torstaisten puheiden sisältö. Trump puhui torstaina Puolassa vieraillessaan Venäjästä totuttua kriittisempään sävyyn.

Hän muun muassa ilmaisi pitävänsä Moskovan toimia epävakaina. Trump sanoi lisäksi pitävänsä mahdollisena sitä, että Venäjä sekaantui Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

Luistaako Trump ilmastokeskustelusta?

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi jo viime viikolla, että kokouksen keskeisiä aiheita ovat vapaakauppa sekä Pariisin ilmastosopimus, josta Trump ilmoitti viime kuussa Yhdysvaltojen vetäytyvän.

Saattaa kuitenkin olla, että Trumpia ei juuri kuulla ilmastokeskusteluissa, sillä Trumpin ja Putinin tapaamisen odotetaan alkavan vartti sen jälkeen, kun keskustelu ilmastoasioista alkaa.

Kokous huipentuu yhteiseen illalliseen. Suora lähetys Hampurista alkaa kello 21.30. Voit seurata sitä tästä:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt