Saksassa valmistaudutaan laajoihin mielenosoituksiin – G20-huippukokous kokoaa Hampuriin myös 100  000 mielenosoittajaa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saksassa valmistaudutaan laajoihin mielenosoituksiin – G20-huippukokous kokoaa Hampuriin myös 100  000 mielenosoittajaa

Saksan Hampurissa valmistaudutaan tänään laajoihin mielenosoituksiin, joiden odotetaan jatkuvan perjantaina alkavan G20-huippukokouksen yli.

6.7.2017 8:57

Paikalle on odotettu noin sataatuhatta mielenosoittajaa yli 30:een poliisille ilmoitettuun mielenosoitukseen.

Mieltä osoitetaan monestakin syystä. Paikalla on ainakin globalisaation vastustajia, ympäristöaktivisteja, opiskelijajärjestöjä, äärivasemmistoa ja anarkisteja.

Suurin osa mielenosoituksista sujunee rauhallisesti, mutta paikalle on saapumassa myös ryhmiä, jotka ovat tunnettuja yhteenotoista poliisin kanssa.

Maailman johtavien talousmaiden päämiehet kokoavan tapahtuman turvatoimet ovat tiukat. Hampurin kaduilla partioi viikonlopun aikana 20 000 mellakkavarusteista poliisia panssaroituine ajoneuvoineen.

Poliisi hääti tiistai-iltana kaupungin kaduille leiriytyneitä mielenosoittajia vesitykin ja pippurisumutteen avulla. Tilanteessa loukkaantui viisi ihmistä. Mielenosoituksia on huippukokouksen alla järjestetty myös muualla Saksassa ja Euroopassa.

Hampuri on kieltänyt mielenosoitukset kaupungin keskustassa ja lentokentälle vievällä reitillä. Mielenosoittajat kokoontuvatkin satama-alueilla.

Mielenosoittajat ovatkin älähtäneet siitä, että heidän kokoontumisvapauttaan loukataan ajamalla heidät etäälle huippukokouspaikasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?