Ulkomaat

Säiliöalus ja rahtilaiva ovat törmänneet Englannin kanaalissa – lastina 38­000 tonnia öljytuotteita

Julkaistu: , Päivitetty:

Säiliöalus ja rahtilaiva ovat törmänneet tänään Ranskan ja Britannian välisellä merialueella, ilmoittavat Ranskan viranomaiset.
Säiliöaluksella on lastinaan 38 000 tonnia öljytuotteita. Rahtialus on viranomaisten mukaan 220 metrin pituinen. Uutistoimisto AFP kertoo, että viranomaisten mukaan kukaan ei loukkaantunut törmäyksessä. Törmänneistä aluksista ei tiettävästi ole vuotanut mitään mereen.

Brittimedia Independent kertoo, että molemmat alukset purjehtivat Hongkongin lipun alla. The Seafrontier -niminen tankeri oli kuljettamassa petrolia Guatemalaan. Rahtilaiva Huayan Endeavoriin, joka puolestaan oli matkalla Alankomaista Nigeriaan.

– Ranskalainen hinausalus on paikalla laivojen kanssa. Loukkaantumisia ei ole ja miehistön määrä on laskettu, Ranskan meriviranomaiset kommentoivat.

Myös Britannian rannikkovartiosto lähetti paikalle pelastusveneitä ja helikopterin varmuuden varalta, mutta ne ovat sittemmin poistuneet paikalta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tankkerissa oli 27 ihmisen miehistö ja rahtilaivassa 22 ihmisen miehistö. Uutistoimisto Reutersin mukaan Britannian ja Ranskan välinen kanaali on yksi maailman vilkkaimmista meriliikenneväylistä. Sen läpi kulkee noin 500 alusta päivässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt