Venäjä: Britannian uusi lentotukialus on vain ”mukava merimaali” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjä: Britannian uusi lentotukialus on vain ”mukava merimaali”

Moskovan mukaan brittien uuden lentotukialuksen on parempi pysytellä etäällä Venäjän sotalaivoista.

30.6.2017 6:11

Venäjä vastasi Britannian naljailuun sotalaivojen koosta. Kuninkaallisen laivaston uusin ja suurin laiva, lentotukialus HMS Queen Elizabeth lähti maanantaina illalla neitsytmatkalleen Pohjanmerelle.

Britannian puolustusministeri Michael Fallon arveli venäläisten seuraavan laivan matkaa ”hieman kateellisina”. Hän huomautti Venäjän ainoan lentotukialuksen Amiraali Kuznetsovin olevan ”ränsistynyt”.

Torstaina Venäjän puolustusministeriö julkisti vastineensa, todeten HMS Queen Elizabethin olevan pelkkä ”suuri mukava maali” venäläisille.

– Kuin mehiläinen, kykenee brittien lentotukialus itsenäisesti lähettämään lentokoneita ainoastaan, jos sen suojana on parvi sotalaivoja, huoltoaluksia ja sukellusveneitä. Siksi brittien tukialus on vain suuri, mukavan kokoinen merimaali, tykitti Moskova.

Amiraali Kuznetsov purjehti tammikuussa Englannin kanaalin kautta Syyrian edustalle. Fallon totesi tuolloin venäläistukialuksen olevan ”häpeän laiva”. Vuonna 1991 palvelukseen otettu Kuznetsov on vanhentunut ja joutuu seilaamaan aina hinaajan saattelema siltä varalta, että rikkoutuu kesken matkan.

Amiraali Kuznetsov kuuluu Venäjän pohjoiseen laivastoon ja sen kotisatama on Murmanskissa. Laiva odottelee kunnostustöiden aloittamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?