Valtatie muuttui tappavaksi liekkimereksi Pakistanissa – yli sata kuoli tankkiauton sytyttyä tuleen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Valtatie muuttui tappavaksi liekkimereksi Pakistanissa – yli sata kuoli tankkiauton sytyttyä tuleen

Pakistanissa yli sata ihmistä kuoli öljykuljetuksen sytyttyä tuleen valtatiellä, kertovat viranomaiset. Lisäksi kymmenien arvioidaan loukkaantuneen.

Pakistanilainen televisiokanava on julkaissut kansainväliseen levitykseen päässyttä kuvamateriaalia onnettomuuspaikalta.­

25.6.2017 9:05 | Päivitetty 25.6.2017 9:22

Liekit roihahtivat, kun ihmiset olivat keräämässä vuotavaa polttoainetta.

– Ainakin 123 ihmistä on kuollut ja yli 100 loukkaantunut tulipalossa, joka sai alkunsa, kun öljyä kuljettanut auto kaatui ja uhrit kiiruhtivat keräämään valunutta polttoainetta, kertoo paikallishallinnon edustaja Rana Mohammad Saleem Afzal valtion televisiolle.

Pakistanin Geo TV:n mukaan myös kymmenet muut tiellä olleet kulkuvälineet syttyivät tuleen. Sen mukaan ainakin 75 moottoripyörää ja neljä autoa olisivat roihahtaneet liekkeihin.

Onnettomuuden syy on vielä epäselvä. Vahvistamattomien tietojen mukaan öljyä kuljettanut auto kaatui kiihdytettyään vauhtiaan. Sen jälkeen maahan valunyt öljy syttyi tuleen.

Geo TV:n haastattelemien silminnäkijöiden mukaan osa onnettomuuspaikalla olleista tupakoi, mikä saattoi sytyttää valuneen polttoaineen.

Palomiehet ovat saaneet tulipalon sammutettua. Telegraphin siteeraama pelastusviranomainen kertoo heidän keräävän paikalta ruumiita, joista osa on palanut tunnistamattomaksi.

Pakistanin armeija kertoo lähettävänsä paikalle helikoptereita, jotta loukkaantuneet saadaan evakuoitua.

Onnettomuus tapahtui aikaisin sunnuntaina Bahawalpurin kaupungissa.

Pakistanissa on tapahtunut useita kuolonkolareita maan huonokuntoisten teiden ja autojen sekä holtittomien ajotapojen vuoksi.

Ainakin 62 ihmistä kuoli Pakistanin eteläosassa vuonna 2015, kun linja-auto kolaroi öljyä kuljettaneen auton kanssa. Törmäyksessä syttynyt roihu poltti uhrit tunnistamattomiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?