Raju suistumisturma Saarijärvellä: Törkeästä rattijuopumuksesta epäilty kuski sinkoutui Mersun takapenkille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Raju suistumisturma Saarijärvellä: Törkeästä rattijuopumuksesta epäilty kuski sinkoutui Mersun takapenkille

Useista rikoksista epäilty kuljettaja ajoi poliisin mukaan autoa pelkkään kylpytakkiin pukeutuneena.

25.6.2017 8:29

Kokkolantiellä Saarijärvellä tapahtui sunnuntain vastaisena yönä vakava liikenneonnettomuus.

Sisä-Suomen poliisilaitos tiedottaa poliisin saaneen hätäkeskukselta tiedon onnettomuudesta noin kello yhden aikaan yöllä. Ensitietojen perusteella paikalla oli tapahtunut henkilöauton raju tieltä suistuminen. Tieltä livennyt ajoneuvo oli pyörinyt useita kertoja katon kautta ympäri.

Poliisin saavuttua onnettomuuspaikalle ojasta löytyi kauttaaltaan vaurioitunut Mercedes-Benz-henkilöauto. Ajoneuvosta löytyi kylpytakkiin pukeutunut, poliisin mukaan silminnähden päihtynyt mies, joka oli ulosajon yhteydessä lentänyt auton takapenkille.

Poliisi kuvailee miehen saaneen ulosajossa pään alueelle useita verisiä ruhjeita, mutta mies ei ollut jäänyt ajoneuvoon puristuksiin.

Kuljettaja ei valittanut kipuja ja halusi virkavallan saavuttua paikalle autosta ulos. Hän ei osannut kertoa poliisille, mitä oli tapahtunut.

Pelastuslaitos leikkasi auton keskipilarin poikki ja irrotti vasemman takaoven saaden miehen autosta pois.

Mies puhalsi alkometriin 1.55 promillen tuloksen, ja hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan tarkistusta varten.

Poliisi kertoo tapahtumapaikan jälkien perusteella ajoneuvon tulleen pohjoisen suunnasta Kokkolantietä kohti Saarijärveä. Ajoneuvo oli riistäytynyt hallinnasta lähes suoralla tieosuudella ja sen renkaista oli jäänyt mustat luistojäljet noin 30 metrin matkalle.

Auto oli suistunut kulkusuunnassa oikealle ojaan pyörien useita kertoja katon kautta ympäri noin viidenkymmenenviiden metrin matkan.

Autoa kuljettanutta miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?