Saksan poliisi epäilee: 14-vuotias poika ampui kotinsa ohi pyöräillyttä Thaimaan kuningasta muovikuula-aseella - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi epäilee: teinipoika ampui Thaimaan kuningasta muovikuula-aseella Saksassa

Syyttäjien mukaan tapaus sattui kesäkuun 10. päivänä Münchenin lähellä.

Kruununprinssi Maha Vajiralongkorn julistettiin Thaimaan kuninkaaksi isänsä kuoleman jälkeen viime vuoden lopulla. Hänen kruunajaisensa on määrä järjestää loppuvuodesta.­

22.6.2017 15:10

Saksan syyttäjäviranomaiset kertoivat keskiviikkona tutkivansa tapausta, jossa 14-vuotiaan pojan epäillään ampuneen Thaimaan kuningasta muovikuula-aseella Münchenin lähellä aiemmin tässä kuussa.

Reutersin mukaan viranomaiset epäilevät pojan laukaisseen leikkiaseen joko kotitalonsa ikkunasta tai puutarhasta käsin, kun ryhmä pyöräilijöitä ajoi ohi. Ryhmässä pyöräili seurueineen kuningas Maha Vajiralongkorn, jonka kerrotaan vierailevan Saksan Baijerissa säännöllisesti.

– Tilanteessa käytettiin leluasetta, airsoft-pistoolia. Ensin sillä ammuttiin pyöräilijäryhmää, johon Thaimaan kuningas kuului, kertoi Landshutin kaupungin syyttäjä Thomas Rauscher.

Ampumisesta epäillyn pojan seurassa kerrotaan olleen myös toisen, 13-vuotiaan pojan. Kukaan ei loukkaantunut ampumisessa.

Thaimaan hovilla ei Reutersin mukaan ole tietoa tapahtuneesta. Syyttäjät kuitenkin kertoivat, että heidän tietojensa mukaan kuninkaallisella perheellä ei ole kiinnostusta syytteiden nostamiseen tapahtuneen johdosta.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka tapaus tuli viranomaisten tietoon. 14-vuotiasta epäillään yrityksestä aiheuttaa vakava ruumiillinen vamma, mutta on epäselvää, tiesikö poika, keitä ampumisen kohteena olleessa seurueessa pyöräili.

Ampumisen kerrotaan tapahtuneen kesäkuun 10. päivänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?