Sotilaat ampuivat pommimiehen Brysselin rautatieasemalla – syyttäjä: ”Me pidämme tätä terrori-iskuna” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sotilaat ampuivat pommimiehen Brysselin rautatieasemalla – syyttäjä: ”Me pidämme tätä terrori-iskuna”

Asiantuntijan mukaan vastaavat yksittäiset teot jatkuvat Brysselissä, Pariisissa ja muualla. – Se on väistämätöntä, hän sanoo.

21.6.2017 4:32

Belgiassa poliisin terrorismin vastainen yksikkö yrittää parhaillaan selvittää sotilaiden tiistaina kuoliaaksi ampuman epäillyn itsemurhapommittajan henkilöllisyyttä.

Räjähdevyötä kantanut henkilö ammuttiin illalla Brysselin rautatieasemalla. Hän ehti laukaista räjähteen, mutta kukaan muu ei loukkaantunut.

– Me pidämme tätä terrori-iskuna, syyttäjä Eric Van Der Sypt kertoi toimittajille.

Van Der Sypt kieltäytyi kommentoimasta silminnäkijöiden kertomuksia siitä, että epäilty olisi huutanut islamistisia sloganeita ennen ensimmäisen räjähteen laukaisemista.

Syyttäjä Eric Van Der Sypt puhuu medialle 20. kesäkuuta 2017.­

Valmiustaso on ollut Brysselissä korkealla siitä lähtien, kun kaupungissa majaillut Isisin solu organisoi Pariisin tuhoisan iskun marraskuussa 2015. Neljä kuukautta myöhemmin hyökkääjät tappoivat 32 ihmistä Brysselissä.

Sen jälkeen iskuja on tapahtunut Ranskassa, Saksassa, Ruotsissa ja viimeksi Britanniassa.

Turvallisuusasiantuntijoiden mukaan tiistain tapausta voidaan mahdollisesti verrata ”yksinäisten susien” tekemiin hyökkäyksiin. Niiden takana ovat radikalisoituneet yksilöt, joilla on rajoitettu pääsy aseisiin ja koulutukseen.

Sotilaita Brysselin rautatieaseman edustalla 20. kesäkuuta 2017.­

– Vastaavat yksittäiset teot jatkuvat Brysselissä, Pariisissa ja muualla. Se on väistämätöntä, turvallisuuskonsulttina toimiva entinen ranskalaisagentti Claude Moniquet kommentoi RTL:n haastattelussa.

Hänen mukaansa iskut saattavat lisääntyä Euroopassa, mutta niistä moni voisi olla ”amatöörien” tekemiä.

Moniquet nosti esiin päivää aiemmin Pariisissa tapahtuneen välikohtauksen, jossa mies kuoli ajettuaan räjähteillä varustetun ajoneuvon päin poliisiautoa. Kukaan muu ei loukkaantunut.

Lähde: Reuters

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?