Jopa +53°C! Hurja helleaalto piinaa USA:n lounaisosia – kymmeniä lentoja peruttu

Meteorologin mukaan lämpötilat eivät ole ennennäkemättömiä.

Kyltti varoittaa turisteja äärimmäisen kovasta helteestä.

20.6.2017 4:31

Kuolemanlaaksossa, Itä-Kaliforniassa ja lähellä Arizonan rajaa sijaitsevassa Needlesin kaupungissa lämpötilan odotetaan nousevan tällä viikolla jopa 53 Celsius-asteeseen.

Pahimpia helteitä on luvattu tiistaiksi ja keskiviikoksi. Lentoyhtiö American Airlines on jo ehtinyt perua sen takia kymmeniä lentoja Phoenixissä.

Yhdysvaltain kansallisen ilmatieteen laitoksen meteorologin Tom Fisherin mukaan lämpötila voi paikoin nousta jopa ennätyslukemiin, mutta se ei johdu ilmastonmuutoksesta tai mistään muusta epätavallisesta ilmiöstä.

– Ei se ole lainkaan ennennäkemätöntä, Fisher korostaa.

Yhdysvaltain kuumimpana paikkana tunnetun Kuolemanlaakson kansallispuiston verkkosivuilla varoitetaan turisteja ”äärimmäisen kovasta kesähelteestä”. Lämpötilan sanotaan nousevan siellä 38–49 asteeseen.

– Juokaa paljon vettä ja kantakaa lisävettä mukana. Välttäkää patikointia (kello 10:n jälkeen), sivuilla kerrotaan.

Sähköverkko-operaattorit ovat kehottaneet ihmisiä säästämään sähköä pahimpina hetkinä, jotta sähkökatkoilta vältyttäisiin.

Helteen aiheuttaa neljän osavaltion risteyskohdan Four Cornersin päällä oleva korkeapaineen alue. Lämpötilojen odotetaan laskevan hieman loppuviikosta.

Lähde: Reuters

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?