Trump Pohjois-Korean vapauttaman opiskelijan surullisesta kohtalosta: ”Ikäviä asioita tapahtui, mutta ainakin hän pääsi kotiin” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump Pohjois-Korean vapauttaman opiskelijan surullisesta kohtalosta: ”Ikäviä asioita tapahtui, mutta ainakin hän pääsi kotiin”

Yhdysvaltain presidentti sanoo, että Pohjois-Koreassa on ”brutaali hallinto”.

Otto Warmbier (vas.) kuoli maanantaina Cincinnatissa.­

20.6.2017 0:47

Presidentti Donald Trump on kommentoinut Pohjois-Korean vapauttaman yhdysvaltalaisopiskelijan surullista kohtaloa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Perhe ilmoitti Otto Warmbierin, 22, kuolleen maanantaina Cincinnatissa. Vapautuessaan viime viikolla hän oli koomassa.

– Ikäviä asioita tapahtui, mutta ainakin hän pääsi kotiin vanhempiensa luokse, Trump totesi Valkoisessa talossa.

Hänen mukaansa Pohjois-Koreassa on ”brutaali hallinto” ja Warmbier kohtasi siellä vaikeat olosuhteet.

Erillisessä kirjallisessa lausunnossa Trump esitti syvimmät osanottonsa Warmbierin perheelle.

– Vanhemmalle ei voi sattua mitään muuta traagisempaa kuin parhaassa elämänvaiheessa olevan lapsen menettäminen. Ajatuksemme ja rukouksemme ovat Otton perheessä ja ystävissä, jotka rakastivat häntä, hän sanoi.

Trump sanoo, että opiskelijan kohtalon myötä hänen hallintonsa pyrkii entistä päättäväisemmin estämään vastaavien tragedioiden tapahtumisen viattomille ihmisille.

– Valitettavasti, poikamme pohjoiskorealaisten käsissä saama hirveä ja tuskallinen kaltoinkohtelu varmisti sen, ettei muu lopputulos ollut mahdollinen kuin tänään kokemamme surullinen loppu, perheen julkaisemassa tiedotteessa todettiin.

Pohjois-Korean mukaan Warmbier sai botuliinimyrkytyksen hieman tuomionsa jälkeen. Mies otti unilääkkeen, minkä jälkeen hän vajosi koomaan. Asia paljastui hänen omaisilleen vasta miehen vapauttamisen yhteydessä.

Warmbier tuomittiin maaliskuussa 2016 pakkotyöhön, kun hänen todettiin varastaneen hotellista Pohjois-Korean hallinnon propagandakyltin.

.@POTUS and @FLOTUS Offer Their Deepest Condolences, Thoughts and Prayers to the Family and Friends of Otto Warmbier. pic.twitter.com/J8ALUklz3n— Sean Spicer (@PressSec) June 19, 2017

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?