Ulkomaat

Pikkupojan kuolonkolarin tutkinta kuohuttaa Venäjällä: 6-vuotiaan väitetään olleen 2,7 promillen humalassa jäädessään auton alle

Julkaistu:

Turma-auton ratissa oli Venäjän median mukaan paikallisen rikollisen vaimo, joka oli jo ennen yliajoa saanut kymmenen ylinopeussakkoa kuukauden sisällä.
Venäjän median viime päivien kuohuttavin puheenaihe liittyy 6-vuotiaaseen poikaan, joka kuoli jäätyään auton alle Moskovan lähistöllä sijaitsevassa Zheleznodoznyin kaupungissa jo huhtikuun 23. päivänä.

6-vuotiaan Aljosha Shimkon kohtalo olisi tuskin noussut koko valtakunnan puheenaiheeksi muuten, ellei tapauksen tutkinnasta olisi paljastunut monia outoja piirteitä.

Komsomolskaja Pravdan mukaan pojan kuolemasta käynnistettiin rikostutkinta jostain syystä vasta reilun kuukauden päästä ja tämän jälkeen virallinen tutkintaryhmä ilmoittikin yllättäen, että pojan verestä oli löydetty hengenvaarallinen määrä alkoholia.

Analyysin mukaan pojalla oli veressään 2,7 promillea alkoholia, mikä on jo aikuisellekin ja alkoholiin tottumattomalle ihmiselle erittäin korkea lukema. Mutta nyt kyseessä oli siis 6-vuotias poika, jonka useat silminnäkijät olivat nähneet juuri ennen onnettomuutta leikkimässä ja kävelemässä kotitalonsa edustalla yhdessä isoisänsä kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Useat asiantuntijat ovat jo ilmoittaneet, ettei tieto pojan humalatilasta voi pitää paikkaansa.

– 2,7 promillen humalassa pikkupoika olisi voinut vain maata, kuvaili esimerkiksi RT-kanavan haastattelema lääkäri Igor Nezhdanov.

 

2,7 promillen humalassa pikkupoika olisi voinut vain maata.

Moskovan alueen ihmisoikeusvaltuutettu Jekaterina Semjonova puolestaan kertoi käyneensä tarkistamassa pojan perheen elinolosuhteet ja vakuuttuneensa, ettei tieto lapsen humalasta voi olla totta.

– Poika oli kasvanut normaalissa keskivertoperheessä, jossa kellään vanhemmilla tai läheisillä ei ole haitallisia tottumuksia, Semjonova sanoi uutistoimisto Ria Novostin mukaan.

Semjonovan mukaan myös se mahdollisuus on suljettu pois, että poika olisi juuri ennen onnettomuutta joutunut vieraiden ihmisten seuraan ja juonut alkoholia siellä, sillä hän oli ollut koko tragediaa edeltäneen ajan isoisänsä ja muiden läheisten seurassa.

Useissa venäläisartikkeleissa vihjaillaankin, että pojan verinäytteen analyysissä on saattanut tapahtua joko tahaton tai tahallinen virhe. Pojan isän mukaan vaikuttaa siltä, että näyte on vaihtunut toisen henkilön näytteeseen.

Pojan veren tutkinut laboratorio pysyy kannassaan. Heidän mukaansa analyysissä ei ole tapahtunut mitään virhettä ja alkoholi on joutunut pojan elimistöön vielä tämän ollessa elossa.

Komsomolskaja Pravdan mukaan pojan yli ajoi 31-vuotias nainen, jonka aviomies istuu parhaillaan 10 vuoden vankeustuomiota. Huhujen mukaan mies kuuluisi johonkin järjestäytyneeseen rikollisryhmään, mikä saattaisi selittää myös sen, mikäli hän olisi onnistunut hyväksikäyttämään omia suhteitaan mustamaalatakseen pikkupoikaa ja pestäkseen siten omaa vaimoaan puhtaaksi.

Silminnäkijöiden mukaan nainen oli ajanut turmahetkellä noin 70 kilometrin tuntivauhtia pikkukadulla eikä ollut aluksi edes pysähtynyt katsomaan, mitä hänen autonsa alle jäi. Kun pojan kohtalo oli alkanut selvitä naiselle, hän oli ollut eniten huolissaan oman autonsa lommoista ja siitä, ettei poikaa voi viedä sairaalaan hänen autollaan, koska siihen tulisi veritahroja.

Kun ambulanssi tuli paikalle, pojan hyväksi ei ollut enää mitään tehtävissä. Naapureiden mukaan erikoista oli se, että turmakuskin ystäviä nähtiin parveilemassa talon lähellä ennen poliisin tuloa ja vasta myöhemmin havaittiin, että talon ulkoseinässä ollut valvontakamera oli myös kadonnut mystisesti.

Uutistoimisto Ria Novostin mukaan pikkupojan perhettä tukevat aktivistit ovat nyt onnistuneet selvittämään myös sen, että pojan kuoliaaksi ajaneella naisella on ollut tapana ajaa ylinopeutta toistuvasti. Onnettomuutta edeltäneenä kuukautena hänelle oli kirjoitettu kymmenen ylinopeussakkoa, joista kolme hänellä oli vielä maksamatta ennen turmaa.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että pojan ruumis joudutaan nostamaan ylös haudasta, jotta hänen verensä mahdollinen alkoholipitoisuus voidaan tutkia uudelleen. Mahdollista on, että syytteeseen saattavat joutua myös alkoholitestin tehneen laboratorion työntekijät, mikäli ensimmäisen testin tulos osoittautuu vääräksi.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Dianan salskea veljenpoika varasti huomion kuninkaallisissa häissä – sinkku-Louis, 24, sai somen hurmokseen: ”Well, hello!”

 2. 2

  Maistelimme kesän uutuussiiderit – voittajasta ei jäänyt mitään epäselvyyttä

 3. 3

  VR myy Bruce Oreckille osan kiistellystä konepaja-alueesta

 4. 4

  Suomessa lomaileva tähtinäyttelijä heitti vaatteet päältään ja pelasti hukkuvan eläimen Kaivopuistossa – ”Minulla oli yksi mahdollisuus sukeltaa”

 5. 5

  Leipomo palaa ilmiliekeissä Kajaanin keskustassa

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

 2. 2

  Junamatkustaja ikuisti Pendolinon ikkunasta kanssamatkustajien järjettömän tempun Tampereella – VR: konduktööri oli vielä erikseen kieltänyt

 3. 3

  Miltä eri rintaliivit näyttävät avonaisen mekon alla? Testasimme nänniteipit ja 7 muuta mallia

 4. 4

  Tästä 16-vuotiaasta tytöstä tulee miljonääri ennen täysi-ikäisyyttä – sai lapsena ääniroolin, joka muutti hänen elämänsä: Elää hiljaiseloa maaseudulla

 5. 5

  Tunnettu hääkuvaaja ihmettelee Meghanin ja Harryn hääpotretin useita teknisiä virheitä: ”Olisi mielenkiintoista kuulla kuvaajan perustelut”

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

 2. 2

  Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

 3. 3

  Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

 4. 4

  Mikael Jungner uskoo ymmärtävänsä, miksi Susanna Koski ohitti työttömän haasteen: ”Kuussa ei mene välttämättä kuin muutama sata euroa”

 5. 5

  Huomenna jyrisee: katso, mihin ukkonen iskee laajimmin

 6. Näytä lisää