Portugalin 57 henkeä vaatineen tulihelvetin ensimmäisten uhrien karmea kohtalo – autoista tuli 30 ihmisen kuolinloukku - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Portugalin 57 henkeä vaatineen tulihelvetin ensimmäisten uhrien karmea kohtalo – autoista tuli 30 ihmisen kuolinloukku

18 samaan perheeseen tai ystäväpiiriin kuulunutta kuoli autoihinsa, kun tulimeri levisi maantielle Keski-Portugalissa.

18.6.2017 11:48

Keski-Portugalissa ainakin 57 ihmistä on kuollut rajussa metsäpalossa, kertoo maan hallitus. Suurin osa surmansa saaneista paloi autoihinsa. He olivat jääneet loukkuun tulipalon keskelle Figueiro dos Vinhosin ja Castanheira de Peran välisellä tienpätkällä. Tuhoalue sijaitsee lähellä Coimbran kaupunkia.

Suurin osa uhreista menetti henkensä paikalliselle hautausmaalle johtavalla tiellä. 18 samaan seurueeseen kuulunutta uhria olivat neljässä eri autossa, kuvailee portugalilainen Correio de manhá -lehti.

Ainakin kolmenkymmenen arvioidaan palaneen autoihinsa.

Osa yritti paeta liekkejä juoksemalla autoistaan, mutta löytyi myöhemmin menehtyneenä lähistöltä.

Tuli on tuhonnut myös useita taloja ympäröivissä kylissä. Ihmisiä on kehotettu lähtemään pakoon kodeistaan. Kun Portugalin presidentti Marcelo Rebelo de Sousa kuuli, että osa vanhoista ihmisistä ei halunnut lähteä kodeistaan, hän soitti heille ja sai heidät vakuuttumaan siitä, että heidän on jätettävä kotinsa oman turvallisuutensa vuoksi. Presidentti on matkustanut paloalueelle tukemaan omaisensa menettäneitä perheitä.

Lisäksi ainakin parikymmentä ihmistä on loukkaantunut.

Myös sammutukseen osallistuneita palomiehiä on loukkaantunut. Aamuyön aikana kahden palomiehen uutisoitiin kadonneen, mutta he löytyivät sittemmin vakavasti loukkaantuneina. Pahiten loukkaantuneiden joukossa on neljä palomiestä ja yksi lapsi.

Pääministeri Antonio Costa arvioi aiemmin, että surmansa saaneiden määrä voi edelleen nousta.

Suomen ulkoministeriön tiedossa ei ole, että uhrien joukossa olisi suomalaisia.

Palo sai alkunsa eilen pian kolmen jälkeen iltapäivällä eli viiden jälkeen Suomen aikaa Lissabonin pohjoispuolella sijaitsevalla Leirian alueella. Tulipalo syttyi Escalos Fundeirosin metsäalueelle ja levisi pian lähikyliin.

Palo lähti leviämään rajusti ja nopeasti kilometrien etäisyydelle moneen suuntaan kovien tuulten ja ukkosmyrskyn vuoksi, kertoo Jornal de Noticias.

Sammutustöitä vaikeuttaa se, että alueelle ei pääse lentämään. Espanja on lähettänyt Portugalin avuksi kaksi sammutuslentokonetta.

Portugalia koetteli lauantaina voimakas lämpöaalto. Monella alueella oli yli 40 astetta lämmintä.

Portugalissa ei ole ollut yhtä tuhoisaa metsäpaloa 50 vuoteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?