Pieni merenneito joutui jälleen ilkivallan kohteeksi – patsas maalattiin siniseksi ja valkoiseksi

Kööpenhaminan tunnetuin patsas on jo toistamiseen maalattu kuukauden aikana.

Pieni merenneito -patsas maalattiin sinisellä ja valkoisella maalilla.

18.6.2017 0:55

Kööpenhaminan yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä, kivellä lepäävä Pieni merenneito, on jälleen joutunut ilkivallan kohteeksi. Tällä kertaa pronssipatsas oli maalattu valkoisella ja sinisellä maalilla. Sen edessä oli maahan kirjoitettu ”Befri Abdulle,” eli ”Vapauttakaa Abdulle”, Kööpenhaminan poliisi tiedotti keskiviikkona.

Poliisi kertoi tuolloin, etä maali poistetaan. Poliisi ei kommentoinut, mihin maahan kirjoitettu teksti liittyi.

BBC:n mukaan Abdulle saattaa viitata 36-vuotiaaseen Somalian kansalaiseen Abdulle Ahmediin, joka on viettänyt yli vuosikymmenen tanskalaisessa psykiatrisessa sairaalassa. Abdullelle on väitetysti annettu väkisin lääkkeitä hänen käyttäydyttyä väkivaltaisesti hoitajia kohtaan.

Edellisen kerran patsas joutui vandaalien kohteeksi toukokuun lopussa. Tuolloin se maalattiin punaiseksi. Lisäksi patsaan juurelle oli silloinkin kirjoitettu viesti.

– Tanska, puolusta valaita Färsaarilla, jalkakäytävällä luki englanniksi.

Teksti viittasi ilmeisesti Färsaarien perinteeseen, jossa valaita saarretaan lahdenpoukamaan ja ne surmataan siellä pitkillä veitsillä.

Pieni merenneito joutui vandaalien kohteeksi toukokuun lopussa.

BBC tosin muistuttaa, ettei maali oli pahinta, mitä Pieni merenneito on kohdannut: sen pää on muun muassa irrotettu ja samoin oikea käsi.

Ensimmäisen kerran patsas menetti päänsä vuonna 1964 ja toisen kerran vuonna 1998. Tekijöitä ei koskaan saatu kiinni, vaikka jotkut ovatkin väittäneet olleensa ilkivallan takana.

Patsas menetti päänsä vuonna 1998.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?