Valamiehistö ei päässyt yksimielisyyteen Cosbyn tuomiosta – oikeussalin ulkopuolella kaoottinen tunnelma

rac

Julkaistu:

Yhdysvallat
Oikeustalolle oli saapunut useita naisia, jotka ovat syyttäneet koomikko Bill Cosbya seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Naiset päätyivät väittelemään Cosbyn tukijoiden kanssa.
Tunnelma oikeustalon ulkopuolella Pennsylvanian Norristownissa yltyi melkoiseksi sirkukseksi torstaina, kun 12-henkinen valamiehistö yritti päättää koomikko Bill Cosbyn, 79, kohtalosta. Reutersin mukaan Cosby itse odotti oikeustalon sisällä tuomiotaan syytteistä, joiden mukaan hän olisi vuonna 2004 huumannut Andrea Constandin, 44, ja käyttänyt häntä sen jälkeen seksuaalisesti hyväkseen.

Tunnelmia oikeustalolta on nähtävissä jutun yläosassa olevalla videolla.

Aiemmin päivällä valamiehistö oli ilmoittanut tuomari Steven O’Neillille päätyneensä pattitilanteeseen 30 tunnin harkinnan jälkeen, minkä vuoksi tuomiosta ei oltu päästy yksimielisyyteen. Tuomari kuitenkin määräsi valamiehet jatkamaan keskustelemista.

Oikeustalon ulkopuolelle kerääntyneistä ihmisistä monilla vaikutti olevan jo näkemys asiasta.

– Tämä on muuttunut vitsistä katastrofiksi. Kaikki, mitä olen kuullut, viittaa hänen syyttömyyteensä, kertoi Garveyksi esittäytynyt mies, jolla oli mukanaan ”Vapauttakaa herra Cosby” -kyltti.


Kaikkiaan noin 60 naista on syyttänyt Cosbya takavuosina tapahtuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta Constandin tapaus on toistaiseksi ainoa, joka on johtanut rikossyytteisiin. Cosby itse on kiistänyt kaikki syytteet.

”Jumala on todistajani”

Reutersin mukaan oikeustalolle oli saapunut myös useita muita Cosbya syyttäneitä naisia, jotka ajautuivat väittelemään ärhäkästi miehen tukijoiden kanssa. Yksi heistä oli näyttelijä Lili Bernard, jonka mukaan Cosby raiskasi hänet aikoinaan, kun hän oli vierailevana näyttelijänä tämän 80-luvun hittisarjassa ”The Cosby Show”.

– Palasin kotiini Bill Cosbyn huumaamana ja raiskaamana. Kohtasimme hänet yhdessä ja kerroimme hänelle, että menisimme tekemään hänestä ilmoituksen poliisille ja selvittämään sairaalaan, mitä hän pani omenasiideriini, Bernard kertoi oikeussalin ulkopuolella.


– Jumala on todistajani, Bernard jatkoi.

– Minua satuttaa nähdä sokea mies, joka on matkalla vankilaan 30 vuodeksi. Jos hän teki sen, miksi et tullut esiin aiemmin? Bernardin kanssa väittelyyn ajautunut nainen kysyi häneltä.

Rumpuja, saippuakuplia ja keskisormella varustettu kuorma-auto

Cosbya niin ikään seksuaalisesta hyväksikäytöstä syyttävä ex-malli Jewel Allison puolestaan päätyi väittelemään naisen kanssa, jolla oli mukanaan Cosbyn syyttömyyttä julistava kyltti. Allison kertoi naiselle, että tämä ei olisi samaa mieltä kylttinsä kanssa, mikäli olisi joskus jäänyt kahden samaan huoneeseen Cosbyn kanssa.


Oikeustalon ulkopuolelle kerääntyneet ihmiset olivat tuoneet mukanaan naamioita, rumpuja ja saippuakuplakoneita, jotka eivät varsinaisesti laimentaneet kaoottista tunnelmaa. Cosbya niin ikään ahdistelusta syyttäneen 60-luvun Playboy-mallin Victoria Valentinon nähtiin tanssivan oikeustalon portailla rummutuksen tahdissa.

Näyttäviä mielenilmauksia on nähty Cosbyn oikeudenkäynnin yhteydessä aiemminkin tällä viikolla. Muutama päivä takaperin eräs nainen ajeli oikeustaloa ympäri kuorma-autolla, jonka kylkeen oli painettu kuva Cosbyn nimellä koristellusta keskisormesta.