Britannian poliisi julkaisi hyytäviä rikospaikkakuvia – tällaisia veitsiä terroristit käyttivät Lontoossa

rac

Julkaistu:

Silminnäkijät ovat kertoneet terroristien sitoneen vaaleanpunaiset veitset ranteisiinsa. Poliisi pyytää yleisöltä tietoja veitsistä.
Britannian poliisi on julkaissut kuvia erikoisista vaaleanpunaisista veitsistä, joita terroristien epäillään käyttäneen iskussaan viikko sitten iskussaan Lontoossa. Poliisi kertoi tiedotteessa, että veitset löytyivät poliisin kuoliaaksi ampumien terroristien päältä tai heidän läheisyydestään.


Veitset ovat keraamisia ja noin 30 senttiä pitkiä.

– Veistä on muokattu niin, että siinä on nahkainen hihna ja tiedämme silminnäkijöiden kertomuksista, että hyökkääjät olivat sitoneet veitset ranteisiinsa, kertoo poliisin terrorisminvastaisen osaston johtaja Dean Haydon uutistoimisto Reutersin videolla.


Poliisi pyytää yleisövihjeitä veitsien alkuperän jäljittämiseksi. On arveltu, että hyökkääjien veitsivalinta olisi johtunut siitä, että metallinpaljastimet eivät hälyttäisi niiden kohdalla.

Veisten lisäksi poliisi on löytänyt London Bridgen hyökkäyksessä käytetyn pakettiauton luota useita syttyvällä nesteellä täytettyjä viinipulloja ja kaksi puhalluslamppua.

– Uskomme, että niitä aiottiin käyttää niin sanottuina Molotovin coctaileina tai polttopulloina osana iskua, Haydon sanoo.


Suur-Lontoon poliisin julkaisi lisäksi kaksi kuvaa hyökkäyksessä käytetystä pakettiautosta. Toisessa näkyy auton keula, joka vaurioitunut törmäyksestä.


Toinen kuva paljastaa, että pakettiauton takatilassa oli sorasäkkejä ja tuoleja. Poliisi voi vain arvailla, mutta sorasäkit ovat saattaneet olla painolastina autossa, tai sitten niitä on yhdessä tuolien kanssa käytetty harhautuksena, jos joku olisi alkanut kysellä pakettiauton vuokraustarkoitusta.


Poliisi kertoi jo aiemmin, että iskuun osallistunut ja jihadistiyhteyksistä tunnettu Khuram Butt oli yrittänyt vuokrata kuorma-auton, mutta ei ollut onnistunut.


Hyökkäys alkoi illalla London Bridge -sillalla, jolla epäilty kolmikko ajoi pakettiautolla jalankulkijoiden päälle. Sen jälkeen he jatkoivat ajoaan läheiselle Borough Market -torialueelle, missä he nousivat autostaan ja alkoivat puukottaa ihmisiä. Poliisi ampui hyökkääjät kahdeksassa minuutissa hälytyksen saamisesta.

Kahdeksan ihmistä kuoli ja 50 haavoittui iskussa, joka oli kolmas terrori-isku Britanniassa alle kolmen kuukauden sisällä.