Britannian ex-valtiovarainministeri: ”Jos ovensuukysely on tarkka, tämä on täysin katastrofaalista Theresa Mayn kannalta” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Britannian ex-valtiovarainministeri: ”Jos ovensuukysely on tarkka, tämä on täysin katastrofaalista Theresa Mayn kannalta”

George Osborne kuitenkin muistuttaa, että vielä on aikaista sanoa mitään.

George Osborne kuvattiin Lontoossa 30. toukokuuta 2017.­

9.6.2017 0:32

Ovensuukyselyjen ennustama vaalitulos olisi Britannian entisen valtiovarainministerin George Osbornen mukaan katastrofi pääministeri Theresa Maylle ja tämän johtamalle konservatiivipuolueelle.

– Vielä on aikaista, se on kysely. Jos kysely on tarkka, tämä on täysin katastrofaalista konservatiivien ja Theresa Mayn kannalta, Osborne totesi ITV:n haastattelussa.

– Jos nämä numerot ovat oikein, on vaikeata nähdä, kuinka he kokoaisivat koalition. Samaan aikaan on kuitenkin varsin vaikeata nähdä, kuinka Labour pystyisi kokoamaan koalition noilla numeroilla, joten tilanne on todella veitsenterällä, hän jatkoi.

Ovensuukyselyjen perusteella konservatiivit olisivat saamassa 314 paikkaa. Parlamentin enemmistöön tarvittaisiin 326 paikkaa.

Osborne toimi valtiovarainministerinä vuosina 2010–2016 Mayn edeltäjän David Cameronin johtamassa hallituksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?