Ulkomaat

Epäilty uhri todisti Bill Cosbyn oikeudenkäynnissä: ”Halusin hänen lopettavan”

Julkaistu:

Suositusta The Cosby Show -televisiosarjasta tunnettua koomikkoa uhkaa pitkä vankeustuomio.
”Amerikan isäksi” kutsutun tv-tähti Bill Cosbyn, 79, oikeudenkäynti koskien syytteitä seksuaalisesta hyväksikäytöstä alkoi maanantaina. Lähes 60 naista on 2000-luvulla syyttänyt Cosbya seksuaalisesta hyväksikäytöstä tai muusta sopimattomasta käytöksestä. Nyt oikeudessa puitava tapaus on kuitenkin ainoa, joka on edennyt syytteisiin asti.

Cosby on kiistänyt syytteet.

Andrea Constand teki vuonna 2005 rikosilmoituksen Cosbysta poliisille. Constandin mukaan mies oli edellisenä vuonna huumannut hänet ja hyväksikäyttänyt häntä sen jälkeen. Kun syyttäjä päätti jättää syytteet nostamatta, Constand nosti siviilikanteen. Kanne sovittiin vuonna 2006 oikeuden ulkopuolella.

Vuonna 2015 syyttäjä aloitti uuden tutkinnan uusien todisteiden ilmaannuttua. Viime vuonna tuomari päätti, että todisteita oli riittävästi oikeudenkäynnin aloittamiseksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Alla olevalla videolla Cosby saapui maanantaiseen istuntoon vastaamaan syytteisiin.

 


”Yritin saada käsiäni liikkumaan”

Constandia kuultiin oikeudessa tiistaina, The Washington Post kertoo. Constand kertoi, kuinka Cosby oli antanut hänelle kolme pilleriä ja kehottanut nielaisemaan ne. Naisen mukaan tv-tähti sanoi pillereiden olleen luontaistuotteita.

Pian hän huomasi sammaltavansa ja näkevänsä Cosbyn kahtena. Constand kertoi tunteneensa Cosbyn käpälöivän häntä, mutta ei pystynyt laittaa miehelle vastaan.

– Yritin saada käsiäni liikkumaan. Yritin saada jalkojani liikkumaan – viestit eivät menneet perille niihin.

– Halusin hänen lopettavan.

Cosby on myöntänyt vuonna 2015 julki tulleessa todistajanlausunnossa antaneensa Constandille puolitoista tablettia Benadryl-antihistamiinia, minkä jälkeen pari harrasti seksiä. Tv-tähden mukaan kaikki tapahtui kuitenkin yhteisymmärryksessä.


Pitkä vankeustuomio uhkaa

Ensimmäisessä istunnossa maanantaina kuultiin todistajan roolissa Kelly Johnsonia, joka kertoi Cosbyn huumanneen hänet ja käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi vuonna 1996. Cosbyn agentilla työskennellyt Johnson kertoi Reutersin mukaan itkien oikeudelle, kuinka koomikko oli kutsunut naisen hotellihuoneeseensa. Huoneessa Cosby tarjosi naisen mukaan pillerin, joka hänen oli nielaistava.

– Tekisinkö mitään, mikä satuttaisi sinua, nainen muisteli Cosbyn sanoneen The Washington Postin mukaan.

Johnson kertoi, että pillerin jälkeen hänen näkönsä sumeni. Myöhemmin hän heräsi puolialastomana sängystä Cosbyn kanssa.

– Muistan, kuinka yritin peittää itseni, mutten voinut, Johnson kertoi nyyhkien.

Cosby ei aio todistaa oikeudenkäynnissä. Entinen tv-tähti ei ole kommentoinut häntä syyttäneiden naisten väitteitä julkisuudessa.

Cosbya uhkaa pitkä vankeustuomio.