130 britti-imaamia kieltäytyy rukoilemasta Lontoon iskun tekijöiden puolesta – terroristit eivät ansaitse islamilaisia hautajaisriittejä

Imaamien ja muiden uskonnollisen johtajien mukaan terroriteot eivät edusta islamin oppeja, minkä vuoksi terroristit eivät ansaitse islamilaisia hautajaisriittejä.

6.6.2017 9:41

Yli 130 brittiläistä imaamia ja uskonnollista johtajaa kieltäytyy esittämästä hautajaisrukouksia Lontoon terrori-iskun tehneille kolmelle henkilölle.

Sosiaalisessa mediassa julkaistussa tiedotteessa allekirjoittaneet kannustavat muidenkin imaamien tekevän samoin. He perustelevat toimintansa sillä, että iskut ovat täysin islamin oppien vastaisia.

– Me, imaamit ja uskonnolliset muslimijohtajat tuomitsemme jyrkästi viime-aikaiset terrori-iskut Manchesterissa ja Lontoossa. Eri taustoista ja eri puolilta Britanniaa tulevina tunnemme kansakunnan tunteman surun, ja siksi olemme tulleet yhteen ilmaistaksemme järkytyksemme ja totaalisen inhomme näitä kylmäverisiä murhaajia kohtaan”, imaamit kirjoittavat.

Kannanoton julkaissut imaami Abdullah Hasan Imams Against Domestic Abuse -järjestöstä kertoo hautajaisriittien tavallisesti kuuluvan joka muslimille heidän teoistaan riippumatta.

Lauantai-iltana tapahtuneessa terrori-iskussa kuoli seitsemän ihmistä ja haavoittui 48. Poliisi ampui kolme terroristia tapahtumapaikalla Borough Marketilla.

Isku oli jo kolmas isku Britanniassa kolmen kuukauden sisällä. Myöhemmin äärijärjestö Isis väitti olevansa iskun takana.

Aiemmin brittilehti Guardian haastatteli henkilöä, jonka mukaan yksi epäillyistä hyökkääjistä oli muutamaa kuukautta aiemmin poistettu paikallisesta moskeijasta kesken palveluksen. Syynä oli se, että tämä oli kyseenalaistanut imaamin puheet. Epäilty oli vastustellut, ja hänet oli poistettu voimakeinoin.

Kannanotossaan 130 imaamia kirjoittaa olevansa surullisia siitä, miten terroristit yrittävät oikeuttaa väkivaltaisia tekojaan uskonnolla. He tekevät selväksi, että terrori-iskut eivät missään nimessä saa uskonnollisten johtajien hyväksyntää.

Imaamien mukaan iskun tekee yhä raaemmaksi se, että sen ajankohdaksi valikoitui muslimien pyhä paastokuukausi ramadan. He kertovat ”murhaajien haluavan jakaa yhteiskuntamme” ja vakuuttavat varmistavansa, että terroristit epäonnistuvat pyrkimyksissään.

Lähde: CNN

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?